"Ako želite ravan stomak, radite ove vežbe i ostavite alkohol" (VIDEO)

Alo.rs/V.Đ. | sport 2020-11-04 15:35:46 2020-11-04 15:35:46

Kada je u pitanju dostizanje i održavanje ravnog, zategnutog i čvrstog stomaka, Dušan Savić ukazuje da je većina muškaraca u zabludi.

privatna arhiva

Stoga je ovaj fitnes trener i šampion u bodibildingu, koji slovi za sportistu sa najboljim trbušnim mišićima, specijalno za čitaoce Alo.rs, pokazao vežbe i dao niz saveta, uz poruku da je za dostizanje željenog tela neophodna volja i disciplina, posebno što se tiče hrane i pića.

- Svi muškarci žele ravan stomak, a da bi to postigli, pored vežbanja, moraju da vode računa o ishrani. Greše oni koji misle da je dovoljno samo trenirati, da će oslabiti i dobro oblikovati telo ako svakodnevno rade dvesta trbušnjaka. To je u stvari jedna od najvećih zabluda. Dakle, nije dovoljno samo vežbati, već se mora paziti i šta se jede i pije - objašnjava Dušan Savić.

Ovaj državni šampion u bodibildingu i benč presu, a drugi na Balkanu, treći u Evropi i peti na svetu, ističe da ukoliko niste zadovoljni svojim izgledom, pre svega ishranu morate redukovati i pratiti koliko kalorija unosite u organizam.

Prvo radite trbušnjake

Bodibilder Dušan Savić otkrio je i najveću tajnu svog treninga…

- Ona se sastoji u tome da trbušnjake vežbate uvek na početku treninga dok ste još jako sveži i isključivo u gigantskim serijama, jedna vežba za drugom bez pauze između vežbi. Odaberete par vežbi, za bočne, donje i gornje trbušnjake i radite ih jednu za drugom bez pauze u tri, četiri kruga, a prvi podrazumeva par vežbi bez pauze – objašnjava on.

Prema njegovim rečima, ukoliko ste uporni, ovim vežbama možete ne samo skinuti stomak, već dostići potpuno ravan, pa čak i stomak sa pločicama, što je san skoro svakog muškarca.

- Ukoliko već pazite šta jedete, vreme je za sjajan trening, koji uključuje različite varijacije trbušnjaka i koji će brzo i efikasno pogoditi sve mišićne grupe abdominalne regije. Intenzivnim treniranjem, tri puta nedeljno, pozitivne rezultate možete očekivati već za mesec dana – priča Dušan Savić. Savetuje da ne jedete barem dva sata pre treninga, kako bi izbegli neugodan osećaj u želudcu.

- Zdrava ishrana pre svega podrazumeva da se maksimalno izbegava šećer. Dobar izbor su zdrave masti, jer ako se na njima bazira ishrana, to će telu pomoći da luče hormone – objašnjava Dušan Savić.

Upitali smo ga da li je mršavljenje dovoljno iz ishrane izbaciti ugljene hidrate, a on je kazao da je to donekle prihvatljivo za muškarce, a za žene nikako.

 

Ovaj fitnes trener i šampion u bodibildingu ističe da je posebnu pažnju treba obratiti i šta i koliko pijete, pogotovo jer je alkohol dosta kaloričan. Kako bi istakao važnost izbacivanja alkohola iz upotrebe, priseća se situacije sa jednom devojkom koju je trenirao, a koja se umesto da mršavi, samo gojila., i uprkos jelovniku koji joj je lično sastavio.

- Htela je da smrša, a nije uspevala, uprkos jelovniku koji sam joj prepisao, toj fantastičnoj dijeti. Po svim mogućim parametrima, morala da gubi kilažu, ali nije... Bilo mi je čudno, nisam kapirao u čemu je problem, a jedno vreme sam čak mislio da me laže. Onda sam otkrio da je svako drugo veče bila mrtva pijana - priča je Dušan Savić. Podseća da salo i telesnu težinu dodatno pospešuje vrenje i šećer, a da je za liniju najpogubnije pivo.

- Ako neko već hoće da popije neko alkoholno piće, bolje da se opredeli za neko žestoko nego za pivo koje je puno kalorija – kaže Dušan Savić.

Pročitajte:

Expand player
Pogledajte više