Duško Vujošević
RAS Foto: Marko Metlas
Duško Vujošević

RAS Foto: Marko Metlas

Duško Vujošević, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Košarkaška reprezentacija Srbije doživele je neuspeh shodno očekivanjima nacija na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini.

PROČITAJTE JOŠ:

Orlovi su posle sjajnog starta šampionata potpuno stali u borbi za polufinale protiv Argentine, što ih je koštalo plasmana u narednu rundu. Povodom svega oglasio se trofejni stručnjak Duško Vujošević, koji je u razgovoru za "Sport Klub", govorio o igri Srbije, a nije ostao dužan ni Crvenoj zvezdi, odnosno Partizanu.

- Neprikosnoveno pravo selektora je da sastavlja državni tim, a u isto vreme on je taj koji snosi odgovornost. Mislio sam da će izostanak Teodosića lakše da se preboli, ali očigledno da je došlo do borbe za liderstvo u određenim momentima, koja do kraja nije bila zdrava. Da je Teodosić bio sa ekipom znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva... i lakše bi se uspostavila hijerarhija- ističe bivši strateg Partizana.

Uplakani HEROJ Argentine u zagrljaju svoje porodice proslavio neverovatan uspeh! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 13.09.2019. 18:12 Reprezentacije Španije i Argentia igraće u finalu Svetskog prvenstva. Luis Skola, Foto: AP Photo/Andy Wong Košarkaši Argentine pobedili su Francuze sa 80:66 u polufinalu Mundobasketa, a heroj je 39-godišnji Luis Skola.

A zatim se osvrnuo i na razvoj igrača kada su u pitanju Crvena zvezda i Partizan.

- Selekcija igrača u velikim klubovima kao što su Crvena zvezda i Partizan ne govori da će se tu razvijati mnogo novih igrača za reprezentaciju. To stvara dodatnu zabrinutost- zaključuje Duško Vujošević.

BONUS VIDEO:

Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"