Španija - Australija
fiba.com
Španija - Australija, Foto: fiba.com

Došli smo do samog kraja Svetskog prvenstva u košarci. Danas su na programu dva polufinala, a u prvom su se sastale reprezentacije Španije i Australije. 

Napet meč bio je u prvoj četvrtini koju su trojkom Ljulja u poslednjoj sekundi 22:21 dobili košarkaši Španije. 

Srbi nemaju hranu i internet?! Započeli ste Prvi svetski rat šup*i!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 13.09.2019. 10:03 - 13.09.2019. 10:37 Srbija je pobedila SAD i obezbedila utakmicu za peto mesto na prvenstvu gde će joj rival biti Češka. Srbija - Amerika, Foto: ALO!/Marko Metlaš Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je SAD 94:89 i na taj način obezbedila utakmicu za peto mesto gde će joj rival biti Češka.

Huančo Hernangomez predvodi Španiju sa osam poena, Riki Rubio i Serhio Ljulj su spolja dodali po pet, a Australijanci najbolje košgetere imaju u Metjuu Delavedovi koji e postigao 6 i Krisu Guldingu koji je u prvom meču postigao 5 poena.

U drugoj četvrtini viđen je preokret Australije, koja je sa 16:10 dobila taj deo igre, tako da je na odmor otišla sa prednošću 37:32. Mils se raspucao, ubacio je ukupno 11 poena, dok je Huančo zastao na onih osam poena iz prvih deset minuta.

Prva polovina treće deonice je protekla u veoma brzom ritmu. Australija je uspela da se odlepi i stekne dvocifrenu prednost 50:39. Španija je do kraja ovog dela igre uspela da se vrati i smanji na 55:51 pa se ušlo u neizvestan posledjni deo igre. 

PROČITAJTE JOŠ:

Držala je Australija prednost sve do poslednjeg minuta utamice imala i prednost od 5 poena 70:65. Španija je prišla na 70:69, a onda se dogodio skandal na 8 sekundi do kraja kada je sviran faul dosta sumnjiv faul u korist Španije. Mark Gasol bio je precizan sa linije penala i doneo prednost Španiji. Australija je imala šansu za pobedu, ali Mils je bio samo jednom precizan sa linije penala pa se otišlo u produžetak pošto je regularni deo završen rezultatom 71:71.

Dramatična utakmica nastavljena je i u dodatnih 5 minuta. Ekipe nisu uspele da se odvoje, pa se sa nerešenim rezultatom 78:78 ušlo u poslednji minut. Gasol je na 14 sekundi do kraja napravio faul, a Mils bio oba puta precizan i doneo prednost Australiji. Na 4 sekunde do kraja Delavedova je napravio faul, a Mark Gasol oba puta sa penala pogodio za odlazak u drugi produžetak. Australija je imala napad za pobedu, ali Delavedova nije pogodio tako da je prvi produžetak završen rezultatom 80:80.

Ljulj je trojkom doneo predost Španiji, a Gasol povećao na 87:82. Australija dva napada nije iskoristiila, a to je kaznio Ljulj i trojkom prelomio meč u korist Španije. 

Skandalozne odluke išle u korist Španije koja je na kraju trijumfovala 95:88 i tako se plasirala u finale Svetskog prvenstva u košarci. 

BONUS VIDEO:

Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"

 

 

Komentari (1)

KAKO SUMNJIV

13.09.2019 14:05

.....pa lopovi sudijski zajedno sa FIBOM pokrali bolju ekipu! OVO JE DNO DNA OD SUĐENJA I TAKVA SUDIJSKA KRAĐA DA JE TO NEVIĐENO! LOPOVSKA ORGANIZACIJA JE FIBA