Srbija - Amerika
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Amerika

ALO!/Marko Metlaš

Srbija - Amerika, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije na najnovijoj lišti Međunarodne košarkaške fedracije (FIBA), prvoj koja je objavljena posle završetka Svetskog prvenstva u Kini, zauzima šestu poziciju.

Danilović pričao sa Aleksandrom Vučićem - dobio podršku za najvažnije pitanje, sve rešeno!

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 17.09.2019. 14:21 Olimpijske igre nemaju alternativu. Predrag Danilović, Foto: Tanjug Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Košarkaši Srbije posle petog mesta na Mundobasketu, na kojem su bili jedni od favorita za medelju, nazadovali su za dve pozicije u odnosu na prethodno objavljeni poredak.Sjedinjenje Američke Države bez obzira na to što su u Kini završile kao sedmi tim, ostale su na čelu su FIBA liste, dok su šampioni sveta Španci drugi.

Najveći skok ostvarila je Australija, kojoj je četvrta pozicija na SP donela napredak od osam pozicija i sada je treća na FIBA listi. Osvajač srebne medalje selekcija Argentine trenutno je na četvrtom mestu, dok su Francuzi kao bronzani iz Kine na petoj poziciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi deset kompletirali su Grčka, Litvanija, Rusija i Češka, koja je za 14 pozicija popravila plasman.

BONUS VIDEO:

Navijači pozdravljaju igrače Zvezde i pored poraza