Luis Skola
AP Photo/Andy Wong
Luis Skola

AP Photo/Andy Wong

Luis Skola, Foto: AP Photo/Andy Wong

"Gaučosi" će se boriti za naslov šampiona sveta jer su u polufinalnom duelu na krilima neverovatnog Luisa Skole savladali poprilično bledu selekciju Francuske sa 80:66.

Reprezentacija Argentine je bolje otvorila meč, ponovo je vremešni Skola, sa svojih 10 poena u prvoj četvrtini, pravio probleme protivničkoj odbrani.

Na prvenstvu sjani Gober duel je započeo veoma odsutno sa obe strane terena, pa izuzev dva skoka nije imao poenterski učinak. Ipak, prva deonia je završena za skromnih 21:18 za vice šampiona sveta iz 2002. godine, budući da su "gaučosi" prikazali daleko bolju igru od "trikolora".

PROČITAJTE JOŠ:

Na početku druge deocina Francuska je konsolidovala igru i u jednom trenutku prvi put povela na utakmici.

Usledila je reakcija košarkaša Argentina koji su ubrzali igru i sjajnom serjom od 8:0 vratili vođstvo koje nisu ispuštali do kraja poluvremena. Kod Francuza jedini je raspožen bio Furnije kog je povremeno pratio Nando de Kolo, dok je Gober postigao samo 1 (jedan) poen. Skola je najefikasniji igrač na meču sa 13 poena i 10 skokova. Na poluvremenu Argentina vodi sa 39:32.

Argentina - Francuska

EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Argentina - Francuska, Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Drugo poluvreme otvoreno je šuterskom "paljbom" sa obe strane. Trojke su se ređale kao na traci, pa smo tako imali prilike da vidimo zaredom 4 trojke."Gaučosi" prave seriju od 7:0 i uvećavaju prednost na 52:38.

Argentina - Francuska

EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Argentina - Francuska, Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Trojke onda pogađaju Dek i sjajni Kampaco, Francuzi nemaju odgovor za sada, Argentina vodi 60:46.

Totalan dominacija u skoku argentinskih košarkaša, čak tri napada su omugućili na taj način. "Gaučosi" ulaze u poslednjih 10 minuta sa prednošću od 60:48.

Brajant pohvalio Jokića, a ono što je rekao o Bogdanoviću niko nije očekivao!

AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 13.09.2019. 13:54 Lepe reči od strane nekadašnje zvezde LA Lejkersa. Kobi Brajant, Foto: (Photo by Jordan Strauss/Invisio Brajant je globalni ambasador Mundobasketa u Kini, a u petak prati mečeve polufinala Svetskog prvenstva u Kini. "Volim da gledam Jokića, on mi je jedan od omiljenih igrača.

Poslednju deonicu nešto bolje je otvorila Francuska, ali ponovo sjajni Skola svojim poenima ne dozvolja protivniku da se približi.

Ušlo se u period u kom se ređaju promašaji sa obe strane, takav razvoj događaja na terenu ipak više odgovara Argentini koja kako-tako čuva prednost, 68:57. Ponovo neverovatni Luis Skola, ovog puta daje najverovatnije dve ključne trojke! Dvadesetšest čarobnih poena centra Argentine! Onda vezuje dva slobodna bacanja za nedostižnih 76:60. Neverovatni "gaučosi" priveli su meč kraju i slavili sa 80:66.

Argentina - Francuska

EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Argentina - Francuska, Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Čarobni Luis Skola meč je završio sa 28 poena i 13 skokova. Pratili su ga Gustavo Dek sa 13, Fakundo Kampaco sa 12 i Luka Vildoza sa 10 poena. Kod "trikolora" najefekasniji bili su Evan Furnije i Frank Nilkina sa 13 poena.

BONUS VIDEO:

Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"