Slobodan Šarenac
ALO foto Vladimir Markovic
Slobodan Šarenac

ALO foto Vladimir Markovic

Slobodan Šarenac, Foto: ALO foto Vladimir Markovic

Malo je poznato da je njegova supruga Anđelija Arbutina daleko pre njega postala poznata. Ona je osamdesetih bila najbolja košarkašica Jugoslavije, a i strelac je verovatno najvažnijeg poena u istoriji ženske košarke.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, ona je u polufinalu Olimpijskih igara protiv Australije uz zvuk sirene postigla koš koji nas je odveo u borbu za zlato. tako da iako je Slobodan ekspert za igru pod dva obruča u košarkaškim krugovima Anđa je daleko popularnija od njega.

Pogledajte šta je selekor rekao o sistemu takmičenja na prvenstvu! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/Marko Metlaš izveštač iz Kine DATUM I VREME: 01.09.2019. 15:22 - 01.09.2019. 15:31 Srbija u drugom kolu Svetskog prvenstva u košarci igra protiv selekcije Filipina u ponedeljak od 13:30h.

Sportski komentator i naša proslavljena košarkašica spadaju u parove koji se vole daleko od očiju javnosti. Anđeliju Arbutinu odlično poznaju svi oni koji prate istoriju ženske košarke, a Slobodana Šarenca oni koji su uz njegovo komentarisanje ispratili najvažnija takmičenja naših sportista.

Anđelija Arbutina i Srećko Jarić

Vladimir Markovic

Anđelija Arbutina i Srećko Jarić, Foto: Vladimir Markovic

Oboje su odabrali javne profesije, ali su jednoglasno odlučili da intimne detalje ne dele sa svima. Dvoje strastvenih ljubitelja sporta imaju veoma skladnu vezu krunisanu rođenjem dve ćerke.

Anđelija je najveći deo svoje karijere provela je u Crvenoj zvezdi. Za crveno-bele je nastupala od 1983. do 1992. godine, kao i u sezoni 1993/94. Godinama je predvodila tim kao kapiten, a sa crveno-belima je osvojila dve šampionske titule 1989. i 1992. godine, kao i dva nacionalna Kupa 1992. i 1994. godine. Sa Zvezdom je takođe bila i treća u Kupu šampiona 1990. godine, uz još tri izgubljena finala plej-ofa 1987, 1991. i 1994. godine.

Anđelija Arbutina

ALO Foto: Marko Metlas

Anđelija Arbutina, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Arbutina je karijeru nastavila u dresu Bečeja sa kojim je već 1995. godine osvojila šampionsku titulu pobedama u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde sa 3:0, a Arbutina je u drugoj utakmici ubacila čak 62 poena. Kasnije je osvajala titule i sa Hemofarmom, igrala za Miškolc iz Mađarske, italijanski Lavecini iz Parme, Razvojnu banku iz Banje Luke i izraelski Ramat Hašaron.

Uzeo je loptu u ruke, počeo da imitira naše košarkaše, a onda je usledilo neočekivano! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 02.09.2019. 07:43 - 02.09.2019. 07:53 Jokićmanija, Bobimanija, ljudi u zemlji smo košarke! Imitacija košarkaša, Foto: Printscreen Facebook/Kruševac Ge Kolika euforija caruje povodom svetskog prvenstva u košarci najbolje pokazuje ovaj snimak Gde god se okrenete, gde kod da pogledate, ceo vaš grad, vaše mesto i cela vaša država, svi prate šta rade oni.

U dresu seniorske reprezentacije Jugoslavije odigrala je 81 utakmicu. Osvojila je čak četiri srebrne medalje na velikim takmičenjima (Olimpijske igre 1988. u Seulu, Svetsko prvenstvo 1990. u Kuala Lumpuru i na Evropskim prvenstvima 1987. u Španiji i 1991. u Izraelu).

BONUS VIDEO:

Bogdanović šutirao trojke na treningu