Predrag Danilović
Grand foto Vladimir Markovic
Predrag Danilović

Tanjug

Predrag Danilović, Foto: Tanjug

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović se obraća medijima, a kako je najavljeno konferencija se održava u "Kući košarke" od 13.00 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Tema konferencije je nedavno održani Svetski kup u Kini i neuspeh naše selekcije koja je bila među favoritima za osvajanje, a nažalost nije uspela da se plasira u polufinale.

Ovo je snimak koji sve otkriva - Đorđević želeo da ostane na klupi, njegova izjava je jasna! Šta se zaista desilo? (VIDEO)

AUTOR: Kurir/S.M. DATUM I VREME: 17.09.2019. 10:27 Totalno drugačija priča. Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš Aleksandar Saša Đorđević pouvako se sa mesta selektora košarkaške reprezenatcije Srbije po okončanju učešča Orlova na Mundobasketu u Kini. Đorđević je odmah po okončanju utakmice sa Češkom, u kojoj se Srbija borila za 5.

Aleksandar Đorđević je posle poslednje utakmice na takmičenju protiv Češke objavio da se povlači sa selektorske funkcije funkcije.

Danilović se obratio sledećim rečima:

"Red je da se obratim, hvala što ste ovoliko došli, kunem vam se, nije bilo ovako kad sam se opraštao. Mnogi me znaju još otkad sam Partizan vodio. Znate moj način rada, razmišljanja, kako bi trebalo da se ponaša predsednik u klubu, a kako u Savezu, prema reprezentaciji. Načuo sam da je lakše doći do Kim Džonga nego do mene, i da sam za prijatelja Saleta Đorđevića pogrdno govorio, pa da sam se sukobio sa Tomaševićem, da razjasnim. Svako obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje autoriteta selektora. Tumačilo bi se sa pravom, da je rad iza leđa selektoru. Sada Saletu, sutra drugom nekom. Dovoljno sam iskusan i pametan da takve stvari znam i naučio sam da ne radim. Gospodo, moram da vas razočaram, nisam imao konflikt, niti sam prijatelju i saradniku bilo šta ružno rekao, kaže Danilović.

Otkriveno zašto Slobodan Šarenac nije bio u stanju da prenosi finale Svetskog prvenstva

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 16.09.2019. 20:01 Srećom, sada je u redu. Slobodan Šarenac, Foto: Youtube/RTS Tako stoje stvari - Navikla je domaća publika da košarka i Slobodan Šarenac idu zajedno i zaista svi su očekivali da će on prenositi i finale Svetskog prvenstva u Kini, ali do toga nije došlo.

O neuspehu na Mundobasketu

"Naravno da smo pogrešili, neuspeh je, nije debakl, ali je neuspeh. Cilj je da svima spremimo najbolje uslove i trenere na raspolaganju. Ponavljam, na raspolaganju Savezu. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Dejana i Saleta, ćorak! "Saletu se zahvaljujem u ime normalnih ljudi, kao igrač i kao trener je dao mnogo, jedan rezultat koji je neuspeh svih nas ne bi trebalo da se bilo kome objašnjava. To ne može da okrnji stručnost, trenersku i ljudsku", priča Danilović.

Novi selektor

- U narednih mesec i dva ćemo o tome, nećemo preko kolena. Savez je ozbiljan i stabilan, nećemo preko noći, objavićemo kad odlučimo. Bilo bi neodgovorno i neumesno da odmah posle Kine nekog kontaktiramo. Naravno da će biti kontaktirane određene osobe, ali ni Kokoškov ni Obradović nisu kontaktirani. Ja ću da presečem ko će biti selektor, ja sam predsednik. Nećemo čekati poslednji momenat, imamo prozore.

 

Komentari (1)

bebeb

17.09.2019 13:45

Neuspeh? Ko kaze da je 5. mesto los rezultat? Sta smo se primili ko baba na penziju. Prva 4 mesta su uvek bili bolji od nas, sad se tek to vidi.