Svetislav Pešić
EPA/Tolga Bozoglu
Svetislav Pešić

EPA/Tolga Bozoglu

Svetislav Pešić, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

* Vodio je Jugoslaviju do zlata na Svetskom prvenstvu u Indijanpolisu 2002.

* Amerika se nalazi u E grupi u Šangaju sa Češkom, Turskom i Japanom

* Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom

Srpski stručnjak i trener Barselone, Svestilav "Kari" Pešić koji je predvodio Jugoslaviju u Indijanpolisu, kada su "plavi" osvojili zlatnu medalju na američkom tlu, smatra da Sjedinjene Američke Države nije glavni favorit za zlatnu medalju.

– Očigledno je da Amerika nije više glavni favorit za zlatnu medalju, ali je jedan od favorita. Da li je otkazivanje važnih igrača za američku reprezentaciju prednost za ostale selekcije koje su kandidati za medalju, to je vrlo teško reći. Sigurno je da će Amerika izaći sa dobrom ekipom jer imaju trenera Grega Popovića koji ne samo da je jedan od najboljih trenera NBA... – kazao je Pešić, koji je potom nastavio:

Bogdan je miks Danilovića i Đorđevića, njemu bih uvek dao loptu da mi rešava utakmice!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 12:27 Nestorović trenutno radi kao generalni sekretar KS Slovenije Dragan Tarlać, Radoslav Nesterović i Dejan Tomašević, Foto: Alo!/Masanori Jošida * Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15.

– Mislim da će napraviti jak tim koji će odlikovati dobra odbrana. Treba očekivati motivisanu ekipu. Favoriti za medalju su pored naše selekcije, Španija i Grčka. Oni će sigurno iskoristiti potencijale i prednosti. Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju, već dugo su igrači i stručni štab zajedno, sa uspehom rade u kontinuitetu.

Miloš Teodosić

Tanjug/Tanja Valić

Miloš Teodosić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Novinare žurnala je zanimalo da prokomentariše komentar koji je napravio za Teodosića i Zvezdu pre koju nedelju kada se očekivalo da srpski plej konačno dođe u redove šampiona Srbije: 

– Pogotovo što mislim da Zvezda svake godine napravi korak napred u smislu organizacije, stabilizacije, rezultata... Da li je Zvezda spremna da prihvati vrhunske igrače, to je znak pitanja koje sam postavio i kad je Teodosić u pitanju. Zvezda kao projekat je organizaciono i sa aspekta ambicije spremna da prihvati ne samo Teodosića – kazao je Pešić, koji je potom nastavio:

Oni će preuzeti lečenje povrede Teodosića, sledi rehabilitacija stopala!

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 09:55 Treba da otuputuje u Bolonju! Miloš Teodosić, Foto: Marko Metlaš/Alo! * Obnovio je staru povredu još dok je igrao za Kliperse * Mundobasket je na programu od 31.

– Zašto sam rekao da u ovom trenutku nije realno da Teodosić pristupi Zvezdi. Iz razloga što je jedan od najboljih igrača Evrope, ne samo plejmejkera. Siguran sam da će nakon pauze koju je napravio igrati bolje nego ranije i on to zna. I novi klub ga je angažovao iz tih razloga, a sa finansijama Zvezda nije u mogućnosti da parira. Ponosan sam da su pored Zvezde u Evroligi i moji Alba i Bajern. Bio sam trener svih tih klubova i oni su uticali da napredujem. Ali i ja sam doprineo da oni zadrže kontinuitet rezultata.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića