Nikola Jokić - SNAGA!
ALO Foto: Marko Metlas
Saša Obradović

Marko Metlaš

Saša Obradović, Foto: Marko Metlaš

Jedan od najvećih kandidata za upražnjenu klupu reprezentacije Srbije, Saša Obradović je u razgovoru za "MaxBet" prokomentarisao učešće "orlova" na Mundobasketu!

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se na igru Nikole Jokića na Mundobasketu i njegovu ulogu u timu!

"Nikola Jokić je polivalentan, može da igra na obe pozicije, i kao centar, i kao krilni centar. To je stvar opredaljenja trenera, kako ga vidi u svojoj filozofiji. Ako mene pitate, ja bih ga koristio na “petici”" – kazao je Obradović, dok je Đorđević asa Denvera uglavnom koristio na “četvorci”.

Nikola Jokić

ALO Foto: Marko Metlas

Nikola Jokić, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Svi videli Srbiju i Ameriku u finalu Svetskog prvenstva, umesto toga, za zlato se bore Argentina i Španija, dok je bronzu osvojila Francuska trijumfom nad Australijom.

"Prilično neočekivano su se ove četiri ekipe našle u borbi za medalju. Očekivali smo SAD, Srbiju, Grčku, Litvaniju… Takmičenje je bilo potpuno nepredvidljivo, finale između Argentine i Španije, veliko je iznenađenje. Na kraju, kada pogledamo sa kojim imenima su Argentinci raspolagali i kako su igrali, ne može da se kaže da nisu zaslužili tu borbu za zlato. Niko verovatno nije očekivao da Luis Skola može da igra na tako visokom nivou" - smatra Obradović.

Bogdanović najbolji "snajperista" Mundobasketa!

AUTOR: Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 15.09.2019. 12:49 Bogdanović je u Kini beležio 22,88 poena po utakmici! Srbija - Italija Bogdan bogdanović, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Bek Srbije i košarkaš Sakramento Kingsa, Bogdan Bogdanović predvodio je Srbiju do petog mesta na Mundobasketu, ostaje velika žal što se nije vratio sa medaljom, ali kako stvari stoje vratiće se sa individualnim priznanjem!

Srbija nije došla u najjačem sastavu, zbog povreda dvojice veoma bitnih igrača:

"Nedostajali su Teodosić i Milosavljević, bili bi sigurno jači sa njima. Isto tako su i druge reprezentacije bile oslabljene. Zato ne treba da se fokusiramo previše na to. Važno je da izvučeš maksimum iz onoga sa čime raspolažeš. Mnogo faktora i detalja određuje sudbinu na Mundobasketu, na svim mogućim nivoima. Mogli smo sa ovim momcima i bolje da prođemo u Kini."

Španija - Argentina, finale

Alo/Marko Metlaš

Španija - Argentina, finale, Foto: Alo/Marko Metlaš

Smatra da je Španija odigrala najbolju odbranu na Mundobasketu, i da su zasluženo u finalu:

"Španci su u izmenama i odbranom pravili razliku protiv nas. To je ekipa koja vrlo lako zna da se prilagodi protivniku, sve su to iskusni igrači koji su dugo zajedno. U jednom danu mogu da spreme odbranu za protivnika. To im je donelo rezultat, zbunjivali su rivale svojim promenama, kako igraju defanzivu."

Obradović smatra da je previše da Svetsko prevenstvo igraju 32 reprezentacije.

"Šta je u interesu košarke i dobre zabave treba da se forsira što više. Za Mundobasket, ovo je previše ekipa. Suđenje je bilo problematično tokom čitavog prvenstva. Čitav sistem takmičenja bi trebao da bude drugačiji, bolji i interesantniji. Gledali smo dosta mečeva koje kvalitetom nisu bile zanimljive. Nadam se da će ubuduće reprezentacije moći da koriste svoje najbolje igrače i da ne čekamo" – zaključio je Obradović razgovor za MaxBet radio.

BONUS VIDEO