Srbija - Litvanija
Alo/M. Dreković
Srbija - Litvanija

Alo/M. Dreković

Srbija - Litvanija, Foto: Alo/M. Dreković

* Srbija je dva puta pobedila Litvaniju u pripremnom periodu

* Lučić je ostao na terapijama u Beogradu zbog povrede butnog mišića

* Rivali Srbije na turniru u Atini biće Turska, Italija i Grčka

Košarkaška reprezentacija Srbije bez povređenog Vladimira Lučića otputovala je na Akropolis kup u Atinu, gde će imati provere protiv Turske, Italije i Grčke pred Svetsko prvenstvo u Kini. Put grčke prestonice krenulo je 12 igrača pošto je Lučić ostao na terapijama u Beogradu zbog povrede butnog mišića, zabobijene u prvom meču sa Litvanijom u "Štark areni", ali će biti spreman za Mundobasket.

Amerikanci doživeli poniženje! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 15.08.2019. 11:47 Američki mediji nisu bili nimalo blagi prema Gregu Popoviću. Greg Popović, Foto: AP Photo/John Locher * Amerika se nalazi u E grupi u Šangaju sa Češkom, Turskom i Japanom * Više od 15 otkaza je dobio Popović ovog leta * Mundobasket počinje 31.

Selektor "Orlova" Aleksandar Ðorđević ističe da ekipa u dobrom trenutku ide u Atinu i da respektuje sve protivnike.

"Čeka nas izuzetno jak turnir, kao što su bile i ove dve utakmice sa Litvanijom. Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima. Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanja. Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvek najviše tražimo, jer je uigranost jako, jako bitna za formu", rekao je Ðorđević.

Prerano ste ga otpisali, Teodosić će igrati na Mundobasketu pa makar bio i povređen!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.08.2019. 17:06 On kaže da Srbija ima dobar sastav i bez Miloša! Nenad Krstić, Foto: M. Metlaš * Mundobasket je na programu 31. avgusta * Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom * Kao kapiten vodio je Srbiju do srebra na Evropskom prvenstvu 2009.

Centar Miroslav Raduljica kaže da je ispred "Orlova" veoma jak i interesantan turnir, kao i da lično jako voli da igra na Akropolis kupu.

"Gledamo samo sebe i radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir… Uvek igramo punim intenzitetom i pokušaćemo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno", poručio je Raduljica.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija turnir u OAKA dvorani otvara sutra protiv Turske od 17 sati, dan kasnije u istom terminu se sastaje sa Italijom, a u nedelju protiv Grčke od 19.30.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom