Kalinić iskreno o selektoru Đorđeviću i nepozivanju u nacionalni tim

Alo.rs/S.I. | sport 2019-07-26 17:05:57 2019-07-26 17:05:57

Nikola Kalinić, srebrni olimpijac iz Rija, prvi put je pričao o nepozivanju selekora Saše Đorđevića na spisak reprezentativaca za Mundobasket u Kini.

Alo/Marko Metlaš

* Nikola Kalinić neće biti deo srpske košarkaške reprezentacije na Mundobasketu u Kini

* Prethodno evropsko prvenstvo propustio je zbog povrede leđa

* Sa selekcijom Srbije na prošlom svetskom prvenstvu, održanom 2014. godine, osvojio je srebrnu medalju

Čitavu sportsku javnost šokirala je vest u kojoj je preneto da selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Saša Đorđevič, nije na širi spisak uvrstio Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića.

Činilo se da će selekcija Srbije po prvi put biti potpuna, odnosno da će svi igrače na koje selektor može da računa biti konačno tu.

Povrede, kao i sugestije NBA franšiza svojim igračima da preskoče reprezentativne obaveze, bili su razlozi otkazivanja određenog broja reprezentativaca. 

Selektor Đorđević nije dao konkretan razlog odluke da ne pozove Kalinića i Nedovića ističući da sve stvari treba da ostanu unutar ekipe, a da je igrači sami znaju zašto nisu u ekipi. 

Bivši igrač Crvene zvezde, danas standardni deo prve petorke Fenerbahčea, prvobitno je bio bez komentara, ali se sada oglasio prilikom jednog intervjua.

PROČITAJTE JOŠ:

"Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim", kazao je Kalinić u razgovoru za "BBC na srpskom" i kao jedinu zamerku Đorđeviću naveo to što ga selektor nije pozvao pre objavljivanja spiska, nego tek posle toga.

Takođe je dosta rekacija izazvao njegov stav o rešavanju pitanja srpske južne pokrajine, kao i komentari oko odnosa Beograda i Prištine.

"Ni u jednom trenutku nisam rekao da treba predati Kosovo, već da treba naći rešenje i okrenuti se budućnosti. Ali dobro, uvek je dobro skrenuti pažnju sa neke druge stvari na Kalinu izdajnika", dodao je bivši igrač Vojvodine.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!

 

Expand player
Pogledajte više