Srbija - Amerika
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Amerika

ALO!/Marko Metlaš

Foto: ALO!/Marko Metlaš

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Kini ostvarila učinak ispod očekivanja. Uprkos sjajnom timu i odličnim rezultatima u pripremnom periodu "orlovi" su zauzeli tek peto mesto i tako propustili priliku da se sa Mundobasketa plasiraju na Olimpijske igre u Japanu.

Porez od Španije, a potom i eliminacija u utakmici sa Argentinom predstavljali su razočaranje za sve ljubitelje košake u Srbiji, a utisak je za nijansu popravila pobeda nad Amerikom i potom osvojeno peto mesto protiv Češke.

Pročitajte još:

Ipak, kad se podvuče crta, visoka očekivanja se nisu preslikala na teren, a jedan od onih koji je upozoravao da je u sportu sve moguće bio je i Branislav Jokić, otac našeg reprezentativca Nikole.

"Kao što je 'svaka trka zbrka' sa početka priče o konjima. Možeš ti da budeš i najbrži konj, ali ne znaš šta će se sve dešavati kada trka počne. Konjarstvo i košarka su slični. Tu je duh takmičenja, borba. Znači svi žele da pobede. Svi su i došli da pobede. Niko neće doći u Kinu da šeta po kineskom zidu i Šangaju. Pa i mi nećemo da idemo za dve utakmice tamo", rekao je Branislav Jokić.

Obradović otklonio dileme po pitanju preuzimanja selektorske funkcije

AUTOR: Informer, Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 16.09.2019. 13:12 Saša Obradović izrazio ambiciju da preuzme kormilo košarkaške reprezentacije Srbije. Saša Obradović i Aleksandar Đorđević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Saša Obradović, bivši reprezentativac Jugoslavije i trener Monaka, u javnosti je označen kao kandidat da nasledi Aleksandra Đorđevića na klupi "orlova".

Bonus video: Đorđević o pobedi protiv Češke i učinku Bogdana Bogdanovića!