Boban Marjanović u duelu sa Janisom Timom
FIBA
Boban Marjanović u duelu sa Janisom Timom

FIBA

Boban Marjanović u duelu sa Janisom Timom, Foto: FIBA

* Mundobasket je na programu od 31. avgusta

* Danas se sastaju Grčka - Srbija u finalu Akropolis kupa

* Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, ostao je bez veoma dva važna igrača, Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića.

Jasno stavili do znanja nevernicima da su GLAVNI FAVORITI na Mundobasketu! (VIDEO)

AUTOR: sportklub-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 17.08.2019. 10:50 Ekipa Grega Popoviča sada putuje u Australiju, gde će odigrati još tri pripremna meča. AMerika - Španija, Foto: twitter/BR_NBA * Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15.

Boban Marjanović, novi košarkaš Dalas Maveriksa, kaže da je Srbija jedan od favorita da se vrati sa nekom od medalja oko vrata:

"Da budemo iskreni, imamo veoma dobar tim. Međutim, nismo jedini dobar tim na turniru. Svi najbolji su se okupili, ali sada imamo problema sa povredama. U svakom slučaju, sigurno da želimo da stignemo najdalje što možemo. Zato smo se i okupili" – kazao je Marjanović.

Sjedinjene Američke Države su uvek favoriti, ali ovog puta je ogroman broj igrača otkazao nastup na Mundobasketu.

"Svi imaju svoje razloge za odluke koje donose. Moja želja je da budem deo tima Srbije i da igram Svetsko prvenstvo. Neki drugi drugačije postavljaju stvari i to treba poštovati".

Milosavljević zbog povrede ne putuje u Kinu, a poruka Zvezde nekada ljutom rivalu iz Partizana je raspametila! (FOTO)

AUTOR: V.Ž. DATUM I VREME: 17.08.2019. 17:25 - 17.08.2019. 17:39 Povredio je koleno na meču Akropolis kupa u Atini protiv Turske Dragan Milosavljević, Foto: Alo!/Rajko Ristić * Dragan Milovanović neće putovati na Mundobasket u Kinu * Povredio je koleno * Crvena zvezda poslala sjajnu poruku "Orlovi" su ostali bez Dragana Milosavljevića za Svetsko prvenstvo u Kini.

Srbija može da se pohvali da ima najjaču centarsku liniju na svetu, a tandem "dve kule" čine Nikola Jokić i Boban Marjanović:

"Nikola je sjajan igrač. On je plejmejker u telu centra. Takođe, on je moj prijatelj, a kada imaš prijatelja pored sebe sve je lakše" – rekao je Marjanović.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Alo! U Kopenhagenu: Trening fudbalera Crvene zvezde na “Parken” stadionu