Srbija - Češka
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Češka

ALO!/Marko Metlaš

Srbija - Češka, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020, među kojima je i Srbija. Posle Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, danas je na tu listu dodato još osam selekcija, odnosno po dve sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

Danilović pričao sa Aleksandrom Vučićem - dobio podršku za najvažnije pitanje, sve rešeno!

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 17.09.2019. 14:21 Olimpijske igre nemaju alternativu. Predrag Danilović, Foto: Tanjug Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Na spisku 24 reprezentaicje koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Posle Svetskog prvenstvo učesće na OI sledeće godine obezedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD. Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sledeće godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.

BONUS VIDEO:

Navijači pozdravljaju igrače Zvezde i pored poraza