Miroslav Raduljica
Blic/Marko Metlaš
Lučić, Milosavljević, Raduljica i Milutinov

ALO!/Marko Metlaš

Lučić, Milosavljević, Raduljica i Milutinov, Foto: ALO!/Marko Metlaš

 

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Srbija - Finska na portalu Alo!

Meč je završen. Srbija je pobedila Finsku rezultatom 95:75 na prijateljskom meču u Zrenjaninu.

Poslednju deonicu Srbija je krenula agresivno na Fince, ali uspela je gostujuća selekcija da se konsoliduje nakon dve uglavnom neuspešne četvrtine. Na poziciji plejmejkera su se smenjivali Jović i Teodosić. Uglavnom bez većih uzbuđenja, skandinavska ekipa je istrošila svu energiju u prve tri četvrtine. Naša reprezentacija nije igrala rastrećeno, videla se želja, naročito od ulaska Bobana Marjanovića, a i Dragan Milosavljević pokazuje visoku formu. Na kraju je šansu dobio i Nikola Jovanović i ostavio prijatan utisak.

Prednost je više puta tokom poslednje četvrtine prešla 20 poena, a na kraju je završeno rezultatom 95:75.

Aleksandar Saša Đorđević

Marko Metlaš

Aleksandar Saša Đorđević, Foto: Marko Metlaš

ČETVRTA ČETVRTINA

Finska je otvarila drugo poluvreme serijom 12:0 i stigla do rezultata 54:48. Očajna igra Srbije u tim trenucima ipak je prekinuta i pre svega Jovićevim poenima stiglo se do 61:50. Kasnije je deonica ušla u seriju trojki sa obe strane, Srbija se držala na petnaestak poena razlike. Na kraju je Srbija završila treću četvrtinu sa 78:60, a jedan od lepših momenata meča došao je nakon trojke o tablu. Tvorac remek-dela bio je Marko Simonović.

TREĆA ČETVRTINA

POLUVREME

Posle slabije odbrane u prvoj četvrtini u drugih deset minuta odbrana je bila daleko čvršća, Finci su prestali da toliko pogađaju sa distance, ubacili su svega 11 poena. Iz odbrane je došao i napad, koji je u prvom kvartalu ubacio 28, a u drugom 26 poena. 54:36.

DRUGA ČETVRTINA

Mnogo problema nam Finci prave u odbrani, koja nije dovoljno agresivna, što se delom, može objasniti i činjenicom da je ekipa tek pre tri dana sišla sa Kopaonika i završila bazične pripreme. Sa druge strane Finci su ubacili već šest trojki. Rezultat je 28:25.

PRVA ČETVRTINA

Dobro došli na tekstualni prenos meča Srbija - Finska na portalu Alo!

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće večeras sa ekipom Finske u Zrenjaninu drugi pripemni meč za Svetsko prvenstvo u Kini.

Posle prve provere koju su izbaranici Aleksandra Ðorđevića imali protiv čačanskog Borca, Srbija će od 21 sat u "Kristalnoj dvorani" odmeriti snage sa Finskom.

Miloš Teodosić

Marko Metlaš

Miloš Teodosić, Foto: Marko Metlaš

Selektor Aleksandar Đorđević izrazio je zadovoljstvo što će njegov tim imati priliku da se predstavi pred zrenjaninskom publikom.

"Kada god imamo priliku, s velikim zadovoljstvom pripremne utakmice igramo van Beograda. Ovaj put red je došao na Zrenjanin i činjenica da su sve ulaznice rasprodate i da vlada veliko interesovanje za našu utakmicu sa Finskom, čini nas posebno radosnim. Drago mi je što će reprezentacija posle dužeg vremena igrati u Zrenjaninu i verujem da ćemo se na pravi način odužiti ljubiteljima košarke koji dođu da nas podrže", rekao je Ðorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

Ðorđević će za večerašnji meč imati na raspolaganju sve igrače osim Nikole Jokića, koji će se pripremama priključiti u četvrtak 8. avgusta.