Češka - Poljska
FIBA
Češka - Poljska

FIBA

Češka - Poljska, Foto: FIBA

Košarkaši Češke i Poljske su pružili svim ljubiteljima košarke pravi spektakl!

Na kraju su slavili košarkaši Češke 84:94 (23:23, 12:20, 28:21, 21:30), koji će u subotu od 14.00 časova igrati protiv selekcije Srbije za peto mesto!

PROČITAJTE JOŠ:

Odlično je Poljska počela prvu četvrtinu, vodili su devet poena posle samo pet minuta (15:6), a onda je usledila ofanzivnija igra Češke koja na krilima Hrubana i Peterke, pa je prvi deo igre završen najrealnijem rezultatom, 23:23!

Ista priča i u drugoj četvrtini, Poljaci su bolje startovali prvi period, da bi serijom 10:0 Češka stigla do dvocifrene prednosti, Vazinski je potom pogodio i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 35:43.

Sa odmora su se Poljaci vratili naoštreniji pa ne čudi da su dobili treću četvrtinu sa 28:21, što je ipak bilo nedovoljno za prednost, 63:64 za Češku.

Velika borba je viđena i u poslednjoj deonici, košem Slotera, Poljaci su konačno došli do prednosti, ali na krilima Satoranskog i Hrubana, uspela je Češka da se odlepi na 2 minuta do kraja od Poljaka. Bili su sigurni na slobodnim bacanjima i potvrdili su duel sa reprezentacijom Srbije!

Najefikasniji u redovima pobednika je bio upravo spomenuti dvojac, Hruban i Satoranski sa 24 poena, odnosno 22, a kod poraženih najefikasniji je bio Adam Vazscinski sa 22 poena.

Poljsku očekuje duel sa Amerikom za sedmo mesto, dok Češka će odmeriti snage sa Srbijom za peto mesto!

BONUS VIDEO

Greg Popovič poručio Đorđeviću: "Vi ste gomila gubitnika!"