Raško Katić i THC Familija
Printscreen Youube / RTS Zabava
Raško Katić i THC Familija

Printscreen Youube / RTS Zabava

Raško Katić i THC Familija, Foto: Printscreen Youube / RTS Zabava

Leta 2014. godine, odigrano je Svetsko prvenstvo u fudbalu u kom je Nemačka osvojila svoju 4. titulu, ali finiš tog leta bio je rezervisan za još jedno prvenstvo na kom se pobednik može pohvaliti naslovom "najbolji na svetu" - Svetsko prvenstvo u košarci!

PROČITAJTE JOŠ:

I to je bilo poslednji put da se u istoj godini odigravaju ova dva velika takmičenja. 

Te 2014. građani Srbije bili su ljuti i iznervirani što se naši fudbaleri nisu plasirali na Mundijal i tako nas ostavili bez onog posebnog užitka bodrenja svoje reprezentacije na najvećoj fudbalskoj smotri sveta.

I dok se tugovalo za fudbalerima, košarkaši, koje je čekao nastup na Mundobasketu u Španiji, su nekako već bili prežaljeni. Nije postojala ni blizu euforija koja postoji danas.

Po mnogima, neopravdano nekada imamo velika očekivanja od sporta koji nam i nije toliko toga rezultatski doneo, barem sigurno ne u toj meri kao košarka. 

Ali, kako bilo, dok su se naši momci spremali za prvenstvo u Španiji, dobili su zvaničnu pesmu koja je trebalo da bude njihova "himna" tokom turnira. Ne, to nije bila čuvena "Igraj i pobedi" od grupe THC Familija. Ne tada.

Srbija - Filipini

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Filipini, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Tako su Miroslav Raduljica i Raško Katić, košarkaši reprezentcije, sedeli u svojoj sobi u Vršcu u kom su bili zbog odigravanja pripremnih utakmica i razmišljali šta da rade budući da im se planirana pesme nije svidela.

Raško Katić se setio da poznaje momke iz THC-a i odlučio da ih zamoli da naprave neku dobru pesmu koja će ih pratiti kroz sve što ih čeka na prvenstvu na kom su bili prežaljeni pre nego što je ono i počelo.

Momci su brzo reagovali i pesma je napravljena za dan. Ostalo je istorija.

Nove katastrofalne vesti za Amerikance, u poslednjim momentima meča ih snašlo još jedno zlo

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 22:51 Povrede su poslednje što im je potrebno. Greg Popovič, Foto: EPA-EFE/ADAM S DAVIS Košarkaški reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država i krilo Boston Seltiksa Džejson Tejtum povredio se u završnici meča sa Turskom. Sjedinjene Američke Države pobedile su Tursku u napetoj utakmici rezultatom 93:92 u drugom kolu FIBA Mundobasketa u Kini.

Kroz mesec dana ta ista pesma se orila sa balkona isred skupštine kad smo svečano dočekali naše "srerbne momke"

Ovu priču su specijalnom serijalu "Zlatni momci", u produkciji RTS-a, koji prati istoriju naše košarke otkrili upravo glavni protagonisti stvaranje pesme, članovi grupe THC i košarkaši Raduljica i Katić.

BONUS VIDEO:

Bogdanović i Muta Nikolić napravili šou na treningu: Nakon obračuna trojkama, Bogdan duguje patike!