ŽOC SE IZVINIO PETRUŠEVU Obradović reagovao posle skandala koji je napravio Lesor, a onda posebno izdvojio jednog igrača
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Partizan je gubio sa 20 razlike, a uspeo da pobedi Crvenu zvezdu u utakmici ABA lige, a strateg crno-belih je najpre ovako sumirao utiske:

- Dva različita poluvremena... U prvom smo bili bez energije, bez pameti i veoma statični, pa smo primili mnogo poena. Probao sam da promenim odbranu već posle nekoliko minuta, ali informacije kao da nisu došle do igrača. Rekao sam im pred utakmicu da ona traje 40 minuta i da nam treba koncentracija svih tih 40 minuta. Na poluvremenu, kada smo gubili sa 14 razlike, objasnio sam igračima šta mislim da treba da se promeni, ali sam rekao i njima da oni probaju da objasne šta se dešava. Par njih je izašlo da kaže, čak i neki koji nisu igrali. Recimo, mi smo imali u prve dve deonice devet uhvaćenih lopti pod našim košem, a oni (Zvezda) osam u napadu... - rekao je Obradović i gotovo u dahu nastavio ovako:

ŽOC SE IZVINIO PETRUŠEVU Obradović reagovao posle skandala koji je napravio Lesor, a onda posebno izdvojio jednog igrača

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

- Da, jedan od najvažnijih momenata bila je osvojena lopta i tri poena Madara na kraju treće deonice. Ali, dao je dve takve trojke i Kampaco, koji ima izuzetan individualni kvalitet. Međutim, nije to bilo toliko važno, koliko činjenica da smo ga onoliko puta faulirali. On šutira (pogledao je Obradović statistiku) 10 od 10 i takvog igrača treba pametnije čuvati. Mojoj ekipi želim da čestitam na veri, velikoj borbenosti u drugom poluvremenu, na tome što smo shvatili kako treba da igramo odbranu i što smo neuporedivo odigrali pametnije u napadu. Potrošnja je ogromna, usled svega što se dešava u Evroligi imali smo veliki derbi, a mi već sutra moramo da se bavimo Efesom. Moram da istaknem još jednu stvar... rekao je "Žoc" i izneo ono što mu je na duši:

- Matijas Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom, koji daje neverovatvne stvari ovoj ekipi, i košarkaški i ljudski. Ali, ono što je uradio na kraju utakmice je potpuno nepotrebno. Ja kao trener želim da se izvinim igraču Crvene zvezde Filipu Petruševu, koji je dvaput udaren. Da li je bilo pre toga (incidenta, kada je Lesor udario Petruševa) bilo nekih stvari, ne znam, pogledaćemo snimak, videćemo da li je bila neka provokacija, ali ni to nije razlog za onakvu rekaciju. Što se tiče navijača, ja ću kao papagaj da ponavljam koliko sam im zahvalan, ali sve ovo može da bude fenomenalnije da nije bilo nekih trenutaka koji su se desili, kada su se čule neke ružne reči. I vi znate da je to moj stav od prvog trenutaka kada sam postao trener Partizana. Neću da se promenim nikada i mislim da nijedna pobeda na svetu ne može da bude važnija od toga da se ponašaš normalno i da budeš normalan - rekao je Željko Obradović.

On je na konstataciju jednog novinara da je Partizanu loše išlo u pik-en-rol odbrani, kada je Jam Madar čuvao Fakunda Kampaca u prvom poluvremenu, reagovao burno:

- A ko je najzaslužniji za preokret u drugom poluvremenu? Pa, Madar! Valjda ja kao trener imam pravo da verujem u svoje igrače. Evo, recite mi, koliko evroligaških, koliko NBA mečeva ima Kampaco, a koliko Madar? Iskustvo je mnogo važno... Ali, ako ja ne stojim iza igrača, onda ne znam ko će. To je bio naš razgovor, na poluvremenu smo najmirnije razgovorali šta treba da promenimo i promenili smo. Sada su neki drugi ciljevi ispred nas, prvo Efes, pa posle toga... Eto, rekao sam već, imamo privilegiju da u sedam dana triput igramo s bivšim prvacima Evrope. U petak stiže i Olimpijakos, pa onda Olimpija, važna utakmica, pa onda Barselona i Real Madrid. Sve lakše od lakšeg i... Ono što ja, a i vi, a a i svi igrači znaju, svih 12 njih će morati da pomažu. Hvala na pitanju, jeste da je Madar odigrao slabo prvo poluvreme, ali je odlično odigrao drugo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading