PARTIZAN JE OSTAO MAGNET ZA OSTALE Milorad Vučelić čestitao 77. rođendan crno-belima
FK Partizan

 

Fudbalski klub na čelu sa Miloradom Vučelićem podneo je sudsku tužbu zbog neregularnosti prilikom izbora za predsednika JSD Partizan. Fudbalski klub je danas obeležio rođendan na stadionu u Humskoj. Proslavi su prisustvovali predstavnici nekoliko klubova Partizana, kao i zaposleni u klubu.


Vučelić je podsetio da je Partizan osnovan posle II svetskog rata četvrtog oktobra 1945. godine.

- Sve ove godine od osnivanja mi smo se trudili da budemo dostojni takvih preteča i osnivača Partizana i da pokažemo takmičarski duh i viteštvo. I da uglavnom pobeđujemo. Nema nijednog kluba sa više od trofeja nego što ih ima JSD Partizan i FK Partizan. FK Partizan je bio i ostao da ponovim reči Peke Dapčevića magnet za ostale klubove. Tada je bilo nekoliko sekcija. Mi želimo da danas obeležimo taj dano kao što ga uvek obeležavamo - rekao je Vučelić.

On je tvrdi da se godišnjica osnivanja JSD Partizan proslavlja pod neuobičajenim okolnostima.

- Na ovaj dan neću da govorimo o tim okolnostima jer bi to samo bacalo senku na ljude koji su vodili JSD i FK Partizan. Bacanje senke nije moguće, jer se ta svetlost nikada ne može ugasiti. Mi smo nastavljači te svetlosti od osnivanja Partizana daleke 1945. godine. U to ime svima želim da budu ponosni i dostojni svojih osnivača i svih ljudi koji su gradili Partizan. Partizan je veliki klub ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u Evropi - rekao je Vučelić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

Komentari (0)

Loading