STOLICA ZAGRMEO NA KONFERENCIJI Neki pritisci su opravdani, a neki su iskonstruisani, da bi pravili veliki nemir u ekipi
FK Partizan

Nova sezona potencijalno je već izgubljena kada je reć o domaćim okvirima, pa se kvalifikacije za Ligu Evrope nameću kao imperativ i slamka spasa za crno-bele.

Stolica je najpre govorio o važnosti meča protiv AEK-a u Larnaki. 

-Ko god je vezan za Partizan vaspitan je da ide na pobedu. Pošto je na programu samo jedno poluvreme, svaki rezultat koji nam omogućava da u Humskoj eliminišemo AEK za nas bi bio dobar. Veliki teret se slio na ove momke, potcenjeni su, svi smo potcenjeni na mnogo nivoa, zato verujem da će se akumulacija negativne energije isprazniti na terenu i pokrenuti stvari u pravom smeru - rekao je Stolica na konferenciji za medije.

-Jasno je šta nam Evropa znači, na koji način se za nju spremamo, iako prvenstvo nismo počeli kako smo planirali i želeli. Ima mnogo razloga, ali je to sad iza nas. Uveren sam da ćemo igrati bolje iz utakmice u utakmicu, svaki dan proveden zajedno predstavlja dobit za sve. Ono što je ekipa pokazala na treninzima samo je uvod u ono što bi trebalo da predstavi protiv Kiprana u dva susreta.

DA PROMENIMO TOK SEZONE Fudbaleri Partizana na Kipru vidaju superligaške rane

Za situaciju u kojoj se Partizan našao, a o kojoj smo pisali još pre šokantnog poraza u Novom Pazaru, Stolica je "opravdanje" pronašao u psihološkom aspektu.

-Psihološki faktor je presudan. Bilo je turbulentno, stalno je ta vrsta pritiska oko Partizana. Postoje opravdana zadovoljstva i neopravdana nezadovoljstva. Pokušali smo da igrače izolujemo od ogromnog uticaja tog ambijenta i pažnju usmerimo na utakmicu. Teren će pokazati koliko ćemo uspeti. Jedan povoljan rezultat bi stvari (p)okrenuo u pozitivnom smeru.

Potom je govorio o tome da je deo rukovodstva bio za njegovu smenu, kao i otvorenom sukobu predsednika FK i KK Partizan. koji bukti prethodnih dana.

-Neki pritisci su opravdani, a neki su iskonstruisani, režirani da prave veliki nemir na ekipu. Poenta je da svako kome je Partizan pri ili u srcu mora da momcima pruži podršku, čak i na mentalnom planu, i energetski, kako bi napravili dobar rezultat za klub, za nas, za navijače. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading