UČINJENA NAM JE NEPRAVDA Ostoja Mijailović surovo iskren: Iza nas je pet teških godina
KK Partizan

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je gostujući u "Miljanovom korneru" pričao o svim izazovima sa kojima se klub iz Humske suočava.

- Teških pet godina je iza nas. Ljudi nemaju predstavu kako Partizan izgleda iznutra, ne znaju kakva je to organizacija. Sve to izaziva ozbiljno velike troškove. Konačno smo dočekali da se vratimo u Evroligu posle devet godina. Pokazali smo Evropi da smo uspeli da prevaziđemo težak period i ponovo se vratimo i igramo elitno takmičenje! Mislim da je prema Partizanu učinjena nepravda u prethodne dve decenije. Partizan je mnogo dao Evropi od igrača, velikih utakmica, sportskih radnika... Partizan je dosta uticao na popularizaciji takmičenja. Osvojiti takmičenje 1992. godine, biti učesnik završnih turnira, sve je to veliki uspeh. Eto na primer, u sezoni iza nas najposećenija utakmica u Evropi je meč Partizana i Burse. To govori šta je Partizan i koliko je dao takmičenju. Drago mi je što ćemo imati i Partizan i Zvezdu u Evroligi. Srbija je to zaslužila, oba kluba su dala puno košarci. Srbija je zemlja koja ulaže u sposrt, u košarku, to dosta znači Evroligi koja je takođe prezadovoljna organizacijom Fajnal-fora u Beogradu - rekao je predsednik Partizana.

JOKIĆ NAPRAVIO ŠOU Urnebesna proslava istorijskog ugovora - Srbin se skinuo i poveo kolo (VIDEO)

Osvrnuo se Ostoja Mijailović i na povratak Željka Obradovića.

KK Partizan

 

 

- Ne možemo da zanemarimo povratak najvećeg košarkaškog radnika u istoriji. Sigurno da je povratak Željka Obradovića uticao u rasuđivanju da Paritzan treba da bude deo Evrolige. Treba biti realan, svi smo dali sebe da se ovo dogodi, nema više blokada u Partizanu. Izmirujemo plate na vreme što nikako nije lako, sve to je pokazalo da Evroliga može da računa na nas. Željko je zaista retka osoba koja postoji kao takva. Sa takvim renomeom i ugledom, vratiti se korak unazad, ma 100 koraka unazad, u neku ruku je i ludost, ali to je Partizan. Postoji velika količina emocija. Zato i jesmo velika porodica. Jedva čekam da pokažemo Evroligi šta znače utakmice Partizana - poručio je prvi čovek crno-belih.

NA SEDMOM NEBU Srpski košarkaš Nemanja Dangubić uživa u vezi s lepom odbojkašicom (FOTO)

Za sada je od pojačanja stigao Danilo Anđušić, a očekuje se da ih bude još.

- Komuniciramo svakodnevno, radimo na pravljenju tima. Profesionalno se ne mešam u dovođenje igrača. Mešam se kada je u pitanju visina i dužina njihovog ugovora. Gledam tu ekonomsku situaciju. Sa druge strane verujem Željku Obradoviću i Zoranu Saviću. Mi u upravnom odboru imamo biznismene. Kada prođe prelazni rok, Zoran Savić će doći na upravni odbor, podneti izveštaj i to je to. Mi smo organizovan klub gde se zna ko šta radi. Danilo Anđušić je igrač koji se vratio. Radimo na nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali situacija u Evropi se drastično promenila kada je u pitanju košarka. Iako vlada kriza, klubovi u Evropi se ponašaju kao da je najbolja moguća ekonomska situacija. Igračima u Evropi je dosta skočila cena, ja ne znam gde će skok takvih cena dovesti klubove. Siguran sam da ćemo napraviti konkurenatan tim i borićemo se sa timovima koji imaju desetostruko veće budžete - naveo je Mijailović.

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

 

Osvrnuo se i na status Zeka Ledeja i Kevina Pantera.

- Ledej i Panter imaju važeće ugovore. Imamo dugogodišnje ugovore sa Koprivicom, Murom, Vukčevićem... imamo jezgro ekipe. Znamo da nam nedostaju neke pozicije. Radimo pažnjivo. Izbor domaćih igrača je jako tanak. Mi uvek prvo razmišljamo o domaćim igračima, ali ne možemo da budemo žrtve nemanja domaćih igrača. Ne želimo da izađemo sa juniorima da igramo Evroligu. Želimo da napravimo konkurentan tim. Mi imamo velike ambicije naredne sezone. Minimalni budžet je oko 7.500.000 evra. Navijači moraju da shvate da su troškovi veliki, od čarter letova do svega ostalog! Naši navijači nisu bili svesni u kakvoj smo situaciji bili. Nemam ni reči da to objasnim. Teško je boriti se svaki dan sa svim tim problemima. Kada završim svoj rad u Partizanu, ne znam da li će se pisati knjiga ili ću je ja pisati, ali tu ima toliko materijala. Partizan je 2017. godine bio pred gašenjem, a budžet je bio 1.300.000 evra koji je unapred bio potrošen kada sam ja došao, bilo je nula dinara. Računi su bili blokirani, kao i blokada BATA. Beznadežna situacija. Neću zaboraviti te utakmice u Pioniru. Najverniji navijači, njih možda 2000, golubovi lete kroz halu... sedim i gledam, razmišljam... šta sam sebi napravio od života. Od komforne situacije dolazim da se borim sa nečim što nisam ja napravio. Nisam se pokajao, ali to je tako teško vreme bilo. Pored 1998. godine kada sam bio vojnik na Kosovu, to je bio najteži period u mom dosadašnjem životu.

Mnogi smatraju da je Partizan bio na pravom putu da se domogne Evrolige 2020. godine sa Andreom Trinkijerim na klupi, ali je sjajnu sezonu prekinula je pandeimija virusa korona.

- Pogledajte samo Trinkijerija sada, stabilan trener u Evroligi. Do takvog statusa je došao preko Partizana. Kada je otišao, ostavio je celu ekipu potpisanu sa nenormalno velike ugovore. BIo je to rizik koji sam ja prihvatio tada. Dali smo veće ugovore kako bismo uverili igrače da je njihovo mesto u Partizanu na duže staze i da zajedno uđemo u Evroligu, ali sezona je presečena. Plan nam je dobar, ali jednostavno dogodila se korona. Imali smo ta dva peha. Prvo 2017. godina kada smo nasledili dug i ta 2020. godina kada nam je prekinuta sezona, a onda naredna sezona bez navijača. Mi smo klub koji mnogo zavisi od prodaje karata. Bile su tantalove muke preživeti finansijski sve to. Doveo sam i svoje kompanije u težu situaciju pozajmiljivajući novac, davajući sponzorstva samo da bismo preživeli i na kraju smo uspeli. Izvukli smo se u velikom delu - zaključio je Mijailović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

Komentari (0)

Loading