PARTIZAN SPREMAN ZA NEMCE Obradović navodi ko može da igra i upozorava na jednu vrlo bitnu stvar
ABA liga/Mornar/Media Pro

Partizanu sledi meč sa Hamburgom u Evrokupu.

- Hamburg igra manje, više na isti način kako je počeo sezonu sa velikim brojem poseda i veoma agresivnom odbranom. Pokušavaju da iznenade u svakom trenutku, ako si koncentrisan možeš da daš lak koš, ako nisi oni daju lak koš. Mi smo ih respektovali u prvoj utakmici, nema razloga da se tako ne ponašamo i ovog puta. Svaka utakmica je važna, želimo da imamo što bolju poziciju pred plej-of - naglasio je trener crno-belih Željko Obradović.

Duel je na programu u utorak od 20.45.

- Imaju izuzetno veliki broj šuteva za tri poena, u nekim utakmicama u nemačkom prvenstvu su šutirali preko 40 puta, u Evorkupu im je prosek preko 30. Imaju jednog igrača koji je na poslednjoj utakmici nemačkog prvenstva šutirao 19 puta za tri poena. Zaleću se na skok u napadu i jure prvu opciju za tri poena, žele veći broj poseda.

U prvom delu sezone Partizan je znao kako da se nosi sa tim i pobedio je 106:97.

- Jedino što su promenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju različite odbrane na pik en rol situacijama. Menjaju, ne igraju na način kako su to igrali u prvoj utakmici i to je ono o čemu bi trebalo da vodimo računa i da budemo spremni na te njihove odbrambene zamke. Posle toga, njihova tranzicija i odbrana od kontranapada. To su uslovi ako želimo da pobedimo, te stvari moramo da sprečimo.

U prvom meču postignuto je više od 200 poena.

- Nema razloga da igramo sporije, želimo da igramo tranziciju i nastavićemo tako.

Samo je Dušan Miletić pozitivan na koronu, ostali su u stroju, uglavnom. Kapiten Rade Zagorac mora da obavi dodatne preglede.

- Moramo da vodimo račina o zdravlju igrača, to je uvek na prvom mestu. Dok ne dobije dozvolu lekara biće u nekom drugom ritmu. Strpljivo ćemo da čekamo, nadamo se da će se priključiti za nekoliko dana. Uvek volimo da imamo što više navijača, nadam se da će tako biti i sutra. Nama je svaka utakmica važna, igramo u ritmu na svaka dva dana. Moramo da vodimo računa o energiji i svežini tima i igrača. Neophodna nam je pomoć naših fenomenalnih navijača.

Za utakmicu u hali "Aleksandar Nikolić" biće pušten ograničen broj ulaznica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading