SASLUŠAN JE Vazura negirao krivicu
Alo/Dejan Briza

Miloš Vazura, generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan, negirao je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je zloupotrebio službeni položaj, odnosno da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2 miliona i 400 hiljada dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu.

Osumnjičeni i njegov branilac Veljko Delibašić rekli su nakon saslušanja da će narednih dana predati tužilaštvu obimnu dokumentaciju kojom će da potvrde Vazurine navode odbrane.

- Gospodin Vazura je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Precizno je objasnio kompletnu dokumentaciju koju posedujemo. Tu dokumentaciju ćemo dostaviti u narednom periodu, dakle validne ugovore, odluke Upravnog odbora, izvode iz računa banke, tako da verujem da će postupak biti okončan, odnosno da će tužilac odustati od daljeg gonjenja. U odnosu na gospodina Vazuru definitivno nema ni jedan dokaz jer nije ni izvršio krivično delo. Sumnja je da je ugovor između biciklističkog i fudbalskog kluba Partizan o iznajmljivanju sportskog centra Teleoptik fiktivan, odnosno da biciklisti nisu koristili Teleoptik, što je apsolutno netačno, jer pored kompletne dokumentacije ima i preko 15 svedoka da je ugovor realizovan – rekao je medijima advokat Delibašić posle saslušanja.

Istraga protiv Vazure i još troje osumnjičenih pokrenuta je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije.

Naredbom o sprovođenju istrage osim Vazure, osumnjičeni su i direktor Biciklističkog kluba Partizan Branko Banović, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica, dok su pod istragom za krivično delo zloupotreba službenog položaja sekretar za sport i omladinu Gradske uprave Beograd Dragana Belojević i samostalni savetnik za normativne ekonomske poslove i poslove finansija  u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograd. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading