CRNO-BELI SU SLAVILI U NEMAČKOJ Kapiten Partizana najotvorenije pričao o dešavanjima u Hamburgu
Eurocup/Marvin Contessi

Pobeda je mogla (i morala) da bude i ubedljivija, ali je nemački klub i pored velikog rezultatskog minusa u prvom poluvremenu, verovao u preokret do samog kraja, pa je razliku od 28 poena u korist Partizana smanjio na samo devet poena razlike. 

Dan posle, utiske o meču je u razgovoru za klupsku televiziju izneo kapiten Partizana Rade Zagorac.

- Pokazali smo koji su dometi i potencijal ekipe u većem delu utakmice i to je izgledalo jako dobro. Ekipu koja je napadački i defanzivno agresivna držali smo na 20-25 poena razlike, ali smo pokazali i zašto je to potencijal, a ne naša realnost i pokazatelj je stvari koje treba da radimo.

Delujen da Partizan igra sve bolje, a primetan je i individualni napredak kapitena crno-belih.

- U razgovoru sa trenerom, bio je cilj da se nađe neki standard ispod koga ne bi trebalo da se ide. Drago mi je što to sad izgleda dosta bolje u odnosu na prošlu sezonu koja je bila teška za sve, pa i za mene. Ali on to u principu zahteva od svih igrača, da se doprinosi na više načina.

Dobar deo utakmice pokazuje koliko dobri možemo da budemo, a drugi deo je nešto na čemu moramo da radimo. Dobro je što smo pokazali koliko dobro možemo da igramo i čemu ćemo da stremimo'', naglašava Zagorac.

Mnogi navijači Partizana su sinoć bili veoma nezadovoljni suđenjem u meču sa Hamburgom, jer su smatrali da su arbitri dozvolili previše grubu igru domaćem timu. Ali, Zagorac nije imao isti utisak.

- Moj subjektivni osećaj nije bio toliko dramatičan u odnosu na komentare ljudi iz mog okruženja koji su mi odmah posle meča rekli da je suđenje bilo dosta loše. Ja nisam bio fokusiran na to, već zašto mi nismo znali da zaključamo utakmicu kako treba. Morali smo bolje da odgovorimo na to, jer je to nešto što nas čeka u ABA ligi protiv najjačih protivnika.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Turk Telekom, koji je sinoć bio uspešan, baš kao i Huventud u Partizanovoj grupi.

- Znali smo da je jaka grupa i da će dosta ekipa stremiti ka što boljem plasmanu. Huventud i Turk Telekom spadaju u kvalitetnije ekipe u grupi i nisam iznenađen njihovim pobedama - zaključio je Zagorac, pa pozvao navijače da pomognu ekipi u narednim mečevima na domaćem terenu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading