TUGA U HUMSKOJ! Partizanova legenda preminula na rođendan!
KK Partizan

Legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije Jugoslavije Dragutin Miško Čermak preminuo je u Beogradu, na svoj 77. rođendan. 

Član čuvene generacije reprezentacije Jugoslavije koja je 1970. postala prvak sveta u Ljubljani, košarku je počeo da igra u Radničkom iz Beograda, odakle je 1969. prešao u Partizan.

U redovima crno-belih, Čermak je bio jedan od najboljih igrača sve do 1973. godine. Igrao je u generaciji sa Farčićem, Latifićem, Zečevićem, Beravsom, Todorićem, Kićanovićem, Dalipagićem i drugim asovima. Iz Partizana, Čermak je otišao u holandski Donar, zatim Lijež i potom ponovo u beogradski Radnički. 

Kao trener, Dragutin Čermak je od 1980. godine radio u Kuvajtu, Ujedinjenim arapskim emiratima, Francuskoj, Jordanu i Alžiru. 

Od 1968. do 1972. Čermak je nosio plavi dres reprezentaciej SFR Jugoslavije sa kojom je 1970. u Ljubljani postao šampion sveta. U Meksiku 1968. Čermak je postao Olimpijski vicešampion, a 1969. i 1971. je bio deo plavog tima koji je dva puta osvajao srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading