UZDRMANI SMO, TRAŽIM SAMO JEDNO! Stanojević poslednji put o Sumi
FK Partizan

Fudbaleri Partizana u nedelju od 20.15 dočekuju Spartak iz Subotice, ali je u taboru crno-belih tema broj jedan odlazak Sejdube Sume.

Gvinejac je javno putem Instagrama kritikovao trenera Stanojevića, na šta je klub reagovao raskidom ugovora sa njim.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije uoči duela protiv Spartaka govorio je upravo o Sumi.

"Dosta puta sam komentarisao za njega i sve igrače. Uvek sam prvo govorio igraču u četiri oka, potom pred igračima, pa javno. Više puta smo reagovali, pokušavali da se izvučemo, ali nije vredelo. Ovde postoje pravila, moraju da se poštuju. Od mene nećete čuti da ni o kome ko je nosio Partizanov dres komentarišem loše. Stavljam tačku na ovu priču", kaže Stanojević.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Sve ovo utiče i na atmosferu u timu.

"Remeti nas sve to, nije nam pravo jer se dešava u trenutku kad se dešavaju neke druge situacije. Ovo je surova i teška borba koja će biti neprestana i do kraja. Vidite kako funkcionišemo, Natho nije počeo kao starter, potom je u Novom Sadu i u Novom Pazaru rešio utakmice. Protiv Santa Klare je Suma bio to rešenje, Rikardo takođe ne bira mečeve. Šćekić protiv Sočija uđe u produžetku, postigne gol, pa ne počne protiv Santa Klare i posle "pogine" u revanšu. To je timska energija na kojoj sve temeljimo.

"Te stvari moraju da se shvate i da se ovaj tim podrži, jer smo svi na istom cilju, ko god da bude na terenu. Ovim momcima je Partizan iznad svega, iznad svakog ličnog interesa. Nemojte da "hejtujete" decu Partizana, jer nam je svaka utakmica borba za život, svaka reč, aplauz i pozitivna rečenica nam znače. Duboko smo uzdrmani sa pomisli da neko ne radi za ovaj klub sve najbolje, zato nam dajte vetar u leđa, jer nije lako pobediti svaki meč. Posle dugo godina smo konurentni i treba nam vaša pomoć".

Stanojević smatra da je klub iznad svega, rezultata, pojedinca.

"Imao sam sastanak i sa njim i sa svima njima. Došao sam u Partizan 1986. godine, prošao sam celu školu, imao vrhunske trenere, Šoškića, Antića, Milutonovića... Vaspitavali su nas u duhu kluba, ušao sam u prvi tim. Posle toga sam periodično dolazio, odlazio, bio trener jednom, dva puta. Pre pobeda mi je najvažnije da poštujemo grb Partizana. Menjaće se igrači, generacije, ali to ne sme da se zaboravi", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (1)

Loading
QQLELE

25.09.2021 16:57

Oterao je Sadika,Asana,Sumu, sledeći je Natko, pa onda kolko forsira da igra bezpotrebno je Rikardo. Protiv metalca, kod 0:2 umesto da ubaci Milovanovica on ga forsira do povrede