PRED SANTA KLARU Stanojević otkrio ko se oporavio, ko nije, kao i šta je spremio da bi uveo Partizan u grupnu fazu
FK Partizan

Devedeset, 120 ili nešto više minuta može da deli Partizan od istorijskog plasmana u grupnu fazu novoformiranog evropskog takmičenja. Trener Aleskandar Stanojević je svestan koliko znači klubu i navijačima ova utakmica, u kojoj Santa Klara startuje sa golom viška. 

- Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni sno 100 odsto da uz pomoć naših navijača napravimo prevagu, ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu", izjavio je Stanojević na konferenciji za medije u Humskoj.

Velika je nepoznanica hoće li Saša Zdjelar i Danilo Pantić moći da pomognu saigračima.

- Zdjelar svim silama pokušava da igra, da uđe u utakmicu. U ovom trenutku je na treningu, čekam taj izveštaj, a popodne će trenitari sa nama. Nadam se da će moći da igra. Isto tako je i sa Pantićem. Dnevno su bili između osam i deset sati na terapijama. Ovo je trenutak da se rizikuje i rizikovaćemo u ovoj utakmici sa njima - poručio je strateg Partizana.

O tom šta čeka njegove igrače... 

- Sigurno će biti teže jer imaju povoljniji rezultat. Teško je igrati sa ekipama iz jakih liga, da li su najveće ili ove manje. I prošle sezone je Rio Ave ispao na penale od Milana, pa je kasnije ispao iz lige. Svi su veoma slični, jako je takmičenje i daje vam težinu. Drugačije je njihovo takmičenje u odnosu na naše. Sa druge strane, mi smo ekipa koja ima iskustva u Evropi, imamo navijače i neverovatnu energiju koja nas pokreće. Sigurno ćemo igrati drugačije nego u prvom meču, otresitije i sigurno će biti drugačija utakmica.

Šta je prikočilo Partizan u prvoj utakmici?

- Isto što je prikočilo i Sporting i Benfiku tamo. Oni su kvalitetni, a mi nismo bili dovolljno agresivni, pre svega u odbrani. Lako nam je protivnik ulazio u naših 30 metara, uz svo dužno poštovanje. To moramo da promenimo.

Od navijača očekuje veliki vetar u leđa.

- Igrali su i oni na velikim gostovanjima, ali ovo je specifično. Mi smo emotivna nacija, navijači nas nose na poseban način, mi to osećamo i sigurno će im biti drugačije nego što su do sad viđali.

Penali?

- Nismo još vežbali penale, ne možemo da stignemo, ali hoćemo. Toliko smo ih vežbali ove godine i nadam se da ćemo biti spremni. Spremamo se za sve - zaključio je Stanojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading