IGRAČ PARTIZANA OTKRIO DA LI ĆE IGRATI ZA REPREZENTACIJU Njegov odgovor se dugo čekao
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Ovog leta mnogi nisu imali volju da igraju za reprezentaciju. Završilo se kako se završilo, Orlovi su podbacili u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Na početku priprema Partizana našao se jedan od igrača koji je propustio kvalifikacije, Alen Smailagić.

Naravno, nije mogao da izbegne pitanje o nacionalnom timu.

- Velika je šteta što se nismo kvalifikovali na Olimpijske igre, a još je veća šteta što smo poraženi baš od Italijana, jer imam dosta drugara od tamo.

Alen je otkrio da li će i kada igrati za nacionalni tim.

- Hoću! Od sledeće godine sigurno ću igrati.

O dolasku u Partizan rekao je:

- Definitivno je presudio Željko Obradović i uslovi o kojima sam pričao sa svima u klubu. To je stvarno glavni razlog, prvo trener pa onda uslovi. On je mnogo dobar trener i očekujem da napredujem uz njega. U prvih par treninga mi je pokazao da imam još da učim i da ću mnogo naučiti od njega. Oduševljen sam koliko on nama pokušava da objasni i koliko znanja ima. I da nam dokaže i pokaže da je on u pravu. Iako mi uradimo nešto, on nam pokaže da je moglo malo bolje.

Alenova želja je da igra četvorku, ali to će zavisiti od trenera, utakmica, protivnika...

- U NBA sam napredovao i kao čovek i kao igrač. Trenirao sam sa košarkaškim gigantima, od kojih sam mnogo naučio, i naučio sam o životu mnogo više, da košarka nije samo ono na papiru samo akcija. Dosta su radili na meni i šutu za tri poena, ostajali posle svakog treninga sa mnom i doveli taj šut do nivoa do kog nisam verovao da će biti, popravili su mi šut, korigovali i stvarno se vidi napredak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading