CRNO-BELI ULAZE U SERIJU TEŠKIH UTAKMICA Stanojević pred Vojvodinu pričao o dve veoma važne stvari za Partizan
Alo/Vladimir Markovic

Pre sedam dana Partizan je na stadionu Karađorđe u Novom Sadu briljatno otvorio novu sezonu, a sutra ga na istom mestu čega gostovanje mnogo težem rivalu - Vojvodini. Silno motivisane "lale" posle Crvene zvezde žele da naude i Partizanu, čega je svestan i trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

- Važno nam je da nastavimo pobednički niz. Spremni dočekujemo derbi. Vojvodina je u odličnom trenutku: pod Nenadom Lalatovićem je imala dosta pojedinaca sposobnih da reše meč, kod Slavoljuba Đorđevoća se više takmiči, igra kao tim, ispoljava doze agresije i discipline. Dok je Đorđević bio u Radniku pričao sam da je trenerska sadašnjost i budućnost, dokazao se sa omladincima Zvezde u UEFA Ligi mladih, u Surdulici iznedrio najboljeg strelca lige. Svaka mu čast. Dobro je da se takvi treneri pojavljuju, da imaju pravac. Želim mu da nastavi tako i ispuni sve želje.

Partizan će protiv Voše izgledati drugačije u odnosu na prva dva takmičarska meča u sezoni. Vladimir Stojković je (praktično) otišao u Saudijsku Arabiju, Aleksandar Miljković je povređen, a biće rokada i u drugim linijama tima.

- Bar tri, četiri, možda čak i pet izmena, kako bismo osvežili ekipu, da ne otkrivam ko će igrati. Novosođani su disciplinovani, izraženog takmičarksog duha, poštujemo njihov način igre, s obzirom da su odoleli Crvenoj zvezdi i pobedili u Litvaniji. Još nisu primili gol, ali mi želimo da nastavimo kao u prva dva meča“.

Partizan će u nastavak sezone bez najiskusnijeg prvotimca, pošto se kapiten Vladimir Stojković dogovorio sa Al Fejhom iz Saudijske Arabije.

- Neće braniti u Novom Sadu, nevezano za transfer. Ne bi ni branio, jer smo planirali rotacije. Ako ode, a blizu je, možemo da se oslonimo na Aleksandra Popovića, koji je branio izvanredno prethodnu sezonu. U prednosti je, jer ima više utakmica u nogama u odnosu na Nemanju Stevanovića koji je proletos kuburio sa povredom. Imam poverenja u Popovića. A nema u Partizanu „broja jedan“ posle Stojkovića, samo utiska da je Popović je u prednosti. Ako Stojković ode, dovešćemo još jednog golmana. Ivici Kralju i Nemanji Jovšiću, kompetentnijima od mene, prepustio sam odluku - zaključio je Stanojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading