Veselin Vujović
Rade Mićević Dado
Veselin Vujović, Foto: Rade Mićević Dado

U prostorijama RK Borac održana je konferencija pred prvu takmičarsku utakmicu u 2021. godini.

Čini se da nije moglo teže jer reč je o utakmici protiv slovenačkog Gorenja u okviru osmine finala EHF kupa, trećeg po snazi evropskog takmičenja.

Šef struke banjalučkog kluba Veselin Vujović je zadovoljan onim što je urađeno u pripremnom periodu i ističe da je na dobrom putu da Borac bude onakav kakvim ga je zamišljao.

Ono što nije dobro je da najveći izazov u sezoni dolazi, a da njegova ekipa još nije imala priliku da odigra takmičarsku utakmicu u okviru Premijer lige BiH i čudi se da RS BiH nije pomerio kalendar takmičenja, jer BiH reprezentacija nije imala obaveza na proteklom SP u Egiptu.

- Bilo bi dobro da smo imali priliku da odigramo nekoliko takmičarskih utakmica i da ekipa dostigne viši nivo spremnosti, ali to nam ne može biti izgovor. U Velenje idemo da ostvarimo dobar rezultat i pobedimo - kaže Vujović.

U nekoliko situacija Vujović je imao priliku da se kao igrač ili trener susretne sa situacijama da njegova ekipa pokuša da ide na što manji poraz ili da njegovi igrači smatraju da je ostvarena prednost dovoljna za revanš, ovoga puta neće biti takvog pristupa.

- Nema kalkulacija! Ako ne odigramo maksimalno, izgubićemo utakmicu i to je jasno. Nećemo tražiti poraz sa manje razlike i onda u revanšu da stižemo. Prednost našeg protivnika je što su već počeli prvenstvo Slovenije i već su odigrali tri utakmice i ostvarili su tri pobede. Imaju sastav koji je već nekoliko godina na okupu i trenera koji odlično radi. Mi se uzdamo u svoje mogućnosti i sigurno je da nakon prvog meča ništa neće biti odlučeno - zaključio je Veselin Vujović.

Ekipa Borca u nastavak sezone ušla je sa promenjenim igračkim sastavom. Zbog povreda Vujović ne može da računa na iskusnog golmana Bojana Ljubišića i talentovanog beka Marka Lukića.

Prazninu na golu pokušaće da popuni beloruski golman Artsjom Podasinov, u bekovskoj liniji stigla su dva srpska igrača Savo Slavuljica (desni bek), a pre dva dana dres velikana iz Gospodske ulice zadužio je 202 centimetra visoki Nikola Egić (levi bek).

Ekspedicija Borca kreće prema Velenju sutra u prepodnevnim časovima. Imaće priliku Banjalučani da odrade i jedan trening.

Utakmica protiv Gorenja igra se u nedelju od 18 časova, revanš u Banjaluci se igra sedam dana kasnije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: