Edin Škorić
RAS
Edin Škorić

RAS

Edin Škorić, Foto: RAS

Edin Škorić je u odbojkaškom klubu Crvena zvezda proveo nepunih šest godina u periodu između 1992. i 1997. Sada, više od dve decenije kasnije, rešio je da se oduži voljenom klubu, koji mu je pružio mogućnost da se otisne u inostranstvo i izgradi sjajnu karijeru, tako što će raditi sa mlađim kategorijama ženske sekcije.

Iako situacija nije bajna, bivši reprezentativac naše zemlje je entuzijastičan zbog novog posla.

- Proletele su kao tren 23 godine. Dolazio sam često u klub, ali je poseban osećaj sada kada sam i zvanično trener. Stigao sam na poziv sportskog direktora Danila Mrđe koji je pratio moj rad s mlađim kategorijama. Situacija je loša, to je činjenica, ali se okupio ambiciozan tim ljudi koji će učiniti sve da vrati Zvezdu tamo gde joj je mesto. Što se mene tiče, Zvezdi dajem srce i dušu, i nakon što sam završio igračku karijeru vreme je da joj se odužim - kaže Edin Škorić za „Alo!“.

Osvajač zlatne medalje na EP u Češkoj 2001. godine poručuje da je njegov zadatak rad na tehnici sa mladim odbojkašicama koje će u budućnosti činiti okosnicu seniorskog tima.

- Radiću i kao pomoćnik Saši Vladisavljeviću, treneru prvog tima. A što se tiče mlađih kategorija, nemamo velike ambicije kada su rezultati u pitanju. Žrtvovaćemo to zarad budućnosti. Želim da proizvodimo igračice u našoj školi, a ne da ih dovodimo iz drugih klubova - dodao je Škorić.

PROČITAJTE JOŠ: