Stefan Vujić
AP
Stefan Vujić

AP

Stefan Vujić, Foto: AP

Priliku za to imaće danas, kada će odmeriti snage sa Brazilom (15.30), koji jedini, uz Koreju, u grupi A nema osvojen ni jedan jedini bod.

Pročitajte još:

 

- Ne vidim preveliku razliku u igrama selekcije Francuske i Brazila. U redu, Francuzi imaju veći individualni kvalitet, ali način igre je gotovo isti. Igraju brzo, s mnogo rotacije i ukrštanja. Imaju veliki broj igrača s više od 100 nastupa za nacionalni tim, dok mi imamo mnogo mladih igrača. Ipak, nema odustajanja, idemo na pobedu - kaže Peruničić.
Glavna karakteristika srpskih rukometaša na ovom SP su nekonstantnost i prevelike oscilacije u igri, što najviše smeta selektoru.

- Šta nama znači što igramo lepo 25 minuta ili 55 minuta? Mene ne zanima ko je protivnik, da li je to Angola ili Francuska, jer pristup mora biti isti. Razumem da postoji pad u igri od nekoliko minuta, mladi smo, ali ne sme da se dopusti sunovrat od pola sata kao protiv Francuske. Igrali smo sjajnu odbranu, možda i najbolju na turniru, a onda u napadu to upropastili. To ne sme da se dogodi - kaže Peruničić.

 

Mošić: Samo pametno

Ivan Mošić će dugo pamtiti gol koji je u poslednjoj akciji u prvom poluvremenu dao Francuzima, ali da bi mu ovo SP ostalo u lepom sećanju, potreban je prolaz u drugu fazu, a to se ne može bez današnje pobede.

- Brazilci nisu naivni. Napadački su orijentisani i ukoliko ih krene šut, mogu da se nose s svakom ekipom na svetu, što se videlo i u duelu protiv Francuske. Mi moramo da ispravimo greške koje su se ispoljavale na prva dva meča i ukoliko u tome uspemo, možemo da ostvarimo pobedu - kaže bek „orlova“.