Veselin Vujović
Rade Mićević Dado
Veselin Vujović

Rade Mićević Dado

Veselin Vujović, Foto: Rade Mićević Dado

Iako su u prvoj utakmici rukometaši Borca izgubili, šef stručnog štaba banjalučkog kluba legendarni Veselin Vujović, najavio je borbu do samog kraja. U pripremi revanš utakmice Vujović je naglasio da je njegov tim ostvario bolji rezultat od prikazane igre i očekuje od svojih pulena da odigraju znatno bolje i da se u tom slučaju mogu nadati prolasku u četvrtfinale EHF kupa. U odnosu na prvu utakmicu Vujović nije mnogo menjao osim što je priliku da istrči na parket Borika dobio i novopridošli golman Artsem Podasinov. Ono što je moglo da se uradi u pripremi utakmice je urađeno i došlo je vreme da vidimo koliko sve to vredi.

Od samog početka revanš utakmice priliku da zaigraju u startnih sedam dobili su Artsem Podasinov na golu i levi bek Nikola Egić koji je u Borac stigao iz Subotice. Počelo je optimistično za domaće vođstvom 2:0. Borac je držao rezultatsku prednost od jednog do dva gola sve do devetog minuta kad slovenačka ekipa dolazi do prvog izjednačenja 6:6. U 13. minutu dolaze prvi put do vođstva 7:6 i ubrzo je Veselin Vujović bio prisiljen da pozove tajm-aut pri vođstvu gostiju 9:7 u 15. minutu. Ni posle kratke pauze stanje na terenu nije išlo na ruku domaćim rukometašima. Već u 18. minutu na semaforu je pisalo 7:11, računajući rezultat iz prve utakmice rukometaši Gorenja su imali veliku prednost od 8 golova i već tada je moglo da se nasluti da će slovenački sastav produžiti takmičenje u među osam najboljih ekipa. Do kraja prvih 30 minuta gosti su sigurnom i kvalitetnom igrom su podigli svoju prednost i na odmor odlaze sa zasluženim viškom od šest golova pri rezultatu 17:11.

U drugih 30 minuta slovenački rukometaši nastavili su sa znatno boljom igrom. Njihova 6-0 zona, brza i pokretljiva, bila je praktično neprobojna za rukometaše Borca. U napadu Gorenje je izgledalo kao dobro uštiman orkestar, a glavni pokretač brze i pametne lopte bio je Aleks Kavčič. Igrači Borca čak 20 minuta u drugom periodu nisu uspeli da savladaju Aljaža Panjtara koji naprosto začarao svoju mrežu, a kada ga je zamenio Emir Taletović ništa se nije promenilo. Slovenački sastav pokazao je kako se profesionalno odnosi prema obavezama i igri. Do kraja su igrali odgovorno i disciplinovano tako da njihova uverljiva pobeda 32:16 je jasan odgovor ko je gde u ovom trenutku. Posle poraza, Veselinu Vujoviću i igračima Borca ostaje veliki zadatak da se posle ovog istorijskog debakla psihološki vrate i u nastavku Premijer lige BiH. U pobedničkom timu pored sjajnog golmana Panjtara koji je zabeležio 17 odbrana, najefikasniji je bio Domen Tajnik koji je postigao šest golova. U banjalučkom timu po tri gola su postigli NIkola Egić, Vlado Draganić i Savo Slavuljica.

Nije krio nezadovoljstvo pokazanim na terenu ni trener Borca Veselin Vujović.

- Obrukali smo se i pokazali da je rezultat iz prve utakmice bio neobjektivan. Čestitam Gorenju i želim im uspeh u daljem takmičenju. Meni predstoji težak zadatak da povratim ekipu posle ovakvog debakla i da pokušamo da ostvarimo željeni cilj u domaćem takmičenju. Slovenački rukometaši su nas večeras odučili od rukometa - rekao je vidno neraspoloženi Vujović.

PROČITAJTE JOŠ: