Vanja Udovičić
Tanjug
Vanja Udovičić

Tanjug

Vanja Udovičić , Foto: Tanjug

Drago mi je da sam ovde u najstarijoj Kancelariji za mlade u Srbiji kojoj smo i mi malo pomogli da se presele u novi prostor, u kojem će moći da razvijaju ideje i predlažu projekte. A država će pomoći da ih realizuju i stvore sebi u svojim zajednicama bolje mesto za život , izjavio je Udovičić.

Ministar omladine i sporta nakon otvaranja Kancelarije za mlade obišao je i Bačko Gradište i posetio OŠ „Svetozar Marković” i FK „Vojvodina” koji se takmiči u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi "Sever".

Udovičić je školi uručio nove koševe, golove i 40 lopti za kolekticne sportove.

Izjavio je da će Ministarstvo nastaviti sa akcijama opremanja škola novim sportskim rekvizitima i besplatnim sportom za osnovce dva puta nedeljno, ali da se planira i nova, kojom se predviđa vežbanje u dvorištima bar 10 minuta dnevno.

"Vojvodini" iz Bačkog Gradišta ministar je doneo dresove za mlađe kategorije jer su lokalni klubovi, kaže, važni za razvoj dece.

Kada je reč o sportskim kolektivima u malim sredinama, ministar kaže da će država pomoći koliko može, ali da nekada nije najvažnija finansijska podrška, već asistencija za rešavanje imovinsko-pravnih, administrativnih i brojnih drugih problema i da je zato važno da poseti što više lokalnih klubova kako bi čuo sa kojim se problemima suočavaju.

Pored čelnika opštine Bečej, otvaranju Kancelarije za mlade i obilasku Bačkog Gradišta prisustvovao je i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.