Srbija - Brazil, Svetsko prvenstvo u rukometu
Tanjug/AP
Srbija - Brazil, Svetsko prvenstvo u rukometu

Tanjug/AP

Srbija - Brazil, Svetsko prvenstvo u rukometu, Foto: Tanjug/AP

Hvala što ste pratili tekstualni prenos utakmice Srbija - Brazil na portalu Alo!

Srpski rukometaši odigrali loš meč. Bili smo favoriti, ova selekcija Brazila nema Nejmara, bili smo favoriti, ali uzalud... Sutra sa Korejom (18).

DRUGO POLUVREME

Dobro je. Istopila se velika prednost Brazila. Na startu drugih 30 minuta Srbija stiže prva do gola i sada je minus dva 12:14. Mošić strelac. Greši Mošić, umesto da se vratimo u meč, opet smo na minus 4 13:17, 36. minutu. Mošić, mnema gola. Brazil u napadu. Toledo, novi gol Brazila, nastavlja se serija promašaja "orlova". 13:18.

Šta je promašio Radivojević, Almeida skida zicer i diže svoju ekipu. Štetaaaaa! Ostaje 15:18 41. minut. Naravno, rival kažnjava svaku našu grešku Tešeira 15:19. Nastavljaju srpski rukometaši da greše. Vujić... Toledo neverovatnim šutem sa zemlje dolazi do svog četvrtog gola, pa Brazil vodi 16:20.

Loša igra Srbije, naši bekovi ne vide krilne igrače, kao da ne postoje. Brazil ponovo na plus 4 18:24. Koristimo igrača više Nikolić je izborio sedmerac, Ilić pogađa, da li je ovo najava drame 20:22. Nema gola Brazilaca, ali sedam metara! Stativa Bordžes pogađa stativaaaaaa! Srbija u napadu, Vanja Ilić je izborio sedmerac! Nemanja Ilić 21:22 Srbija stiže na samo gol zaostatka, manje od pet i po minuta do kraja!!!

Ponovo grešimo, ali Dejan Milosavljev skida zicer i kontru Brazila, idemo na izjednačenje! Ništaaaa, šteta, Brazil u napadu, isključenje Pušice, do kraja utakmice smo sa igračem manje. Probijanjeeeee, nova prilika za izjednačenje! Drama 30 sekundi pre kraja dajemo gol i imamo gol zaostatka. tajm aut za Brazil.

Kraj 22:24.

PRVO POLUVREME

Prvi su u vođstvo stigli rukometaši Srbije. Nemanja Ilić se prvi upisuje u strelce, onda Verkić sjajno brani zicer. Brazilci prave prekret, pa opet Verkić brani. Miloš Orbović izjednačuje na 2:2. Odličan blok našeg tima u odbrani, Bogdan Radivojević kao munja i sada je 3:2 za "orlove". Sada golman Tersaiol brani i Brazilci su u kontri.

Dva minuta isključenje za Nenadića. Prvo isključenje na utakmici. Toledo Verkić brani, ali onda Pozer pokupio na crti za vođstvo Brazila u 10 minutu 3:4. Nemanja Ilić, Tersariol brani zicer Orboviću, Brazil daje gol 3:5. Pušica, ishitreno, šut preko gola. Dva puta Brazil ne koristi prazan gol. Idemo dalje. Vujić gubi loptu, Šjufa 3:6.

Novi gol za najubedljivije vođstvo rivala 3:7, 14. minut. Novi promašaj Srbije. Prve varnice na terenu. Giljermo Valdao gama cepa mrežu "orlova", Srbija nna minus 5 u drugoj polovini prvog poluvremena. Šta sve brani golman Brazila, pa ovo je čudo. Brazilci ne posustaju. Treći gol sa krila, ovo je ozbiljna prednost 3:9.

Višak na krilu sa igračem više, strelac Bogdan Radivojević, drugi gol 6:11. Prednost Brazila raste, nema Srbije na terenu, ne postoji, ovo je strašno 6:13 27. minut. Dva gola "orlova" zaredom, 8:13.Vraćamo se u finišu poluvremena. Na kraju na odmor se odlazi sa minus 3 11:14. Kako je bilo ovo je odlično

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Srbija - Brazil na portalu Alo!

Sastavi timova:

SRBIJA: Pušica, Vorkapić, Orbović, Vujić, Verkić, Radivojević, Nenadić, N. Ilić, Mošić, V. Ilić, Nikolić, Kukić, Milić, Marsenić, Obradović, Milosavljev.

BRAZIL: H. Tašeira, Valadao, Toledo, Santos, Pozer, Borhes, Čiufa, V. Tašeira, Novais, Ponciano, Langaro, Nantes, Tersariol, Hakbart, Almeida, Rodrigez.

U ključnom meču u borbi za drugu fazu mrežu "Orlova" umesto Vladimira Cupare da čuva Dejan Milosavljev.

U najavi meča selektor Peruničić je rekao:

"Brazilci izgledaju kao Francuzi. Malo slabiji u individualnom kvalitetu, ali sličan sistem igre. Jako agresivni, jako puno rotacije, ukrštanja. Ne libe se, nemaju opterećenje da pale iz svih pozicija. Kažete da imaju sedam igrača sa preko 100 nastupa, ali mi imamo mladost. Ne odustajem", rekao je uoči meča selektor Peruničić.

Posle remija s Rusijom i poraza od Francuske, izabranici Nenada Peruničića sastaju se s Brazilom u meču koji bi mogao da jasno pokaže da li “orlovi” imaju materijal dovoljno dobar da se uključi u borbu za jedno od prva tri mesta u grupi.