Odbojakški savez, svečanost povodom kraja godine
Alo/F. R.
Odbojakški savez, svečanost povodom kraja godine

Alo/F. R.

Odbojakški savez, svečanost povodom kraja godine, Foto: Alo/F. R.

Naše odbojkašice su u septembru u Ankari odbranile titulu prvaka Evrope, a dvadesetak dana kasnije prvaci Evrope postali su i odbojkaši, pa se bez dileme može reći da je 2019. godina zlatnim slovima upisana u arhivu.

Rezime uspešne godine napravio je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Goran Gajić, ne skrivajući zadovoljstvo zbog ostvarenih uspeha.

"Iza nas je neverovatna godina. Ono što su naše devojke i momci uradili prethodnih meseci, uspeli smo samo još 2011. godine, a prethodno je isti uspeh ostvarila samo SSSR tokom osamdesetih godina. Imamo najboljeg trenera, odbojkaša i odbojkašicu u Evropi", rekao je Gajić i otkrio planove za narednu godinu:

"U planu je izgradnja nacionalnog centra. Pri kraju smo procesa prikupljanja neophodne dokumentacije i uskoro ćemo početi sa realizacijom projekta. U narednoj godini se očekuju veliki rezultati od odbojkaša i odbojkašica, ali ne želim da im pravim pritisak jer su dovoljno zreli i patriotski nastrojeni da sami shvate važnost narednih izazova. Nadam se da ćemo od 5. do 10. januara ostvariti dobar rezultat."

Nagrade za odbojku na pesku pripale su Tamari i Mariji Milić kao i Đorđu Klasniću i Milošu Miliću.

Specijalno priznanje za razvoj odbojke u Srbiji pripalo je Aleksandru Boričiću, predsedniku CEV.

"Izuzetno sam zahvalan za priznanje koje sam dobio od mog Saveza. Od prvog dana u odbojci želja mi je da pomognem, da zajedničkim radom unapredimo ovo što imamo, a imamo mnogo. Predsednik Gajić je rekao da smo 2011. postigli isti uspeh i osvojili zlata u obe konkurencije, sada ponovo, a kako kažu bez treće nema sreće. Prema tome moramo da radimo i na novim generacijama, da slede aktuelne šampione. Čestitam svim članovima Odbojkaškog saveza Srbije, predsedniku Gajiću odbojkašima i odbojkašicama na velikom uspehu. Svima želim zdravlje i sreću u narednoj godini i da obe reprezentacije iz Tokija donesu medalje", rekao je Boričić.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je selektoru odbojkaša Srbije Slobodanu Kovaču, najbolji odbojkaš je Uroš Kovačević dok je priznanje u konkurenciji dama pripalo Tijani Bošković.

Pored reprezentativaca i reprezentativki Srbije, čelnika OSS i selektora zlatnih selekcija, među zvanicama su se našle brojne ličnosti iz sveta sporta i javnog života.

Podsetimo, turnir evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre se održava od 5. do 10. januara u Berlinu, a reprezentacija Srbije je u Grupi B sa Francuskom, Bugarskom i Holandijom.