UŽAS! HOROR SMRT! Udavio se nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva! Ronioci ga našli u mulju posle tri sata! Kad su izvukli telo sa dna - ŠOK! (FOTO)

Prema prvim izveštajima slomio se deo koji učvršćuje ponton za čamac, ali Riškevič je svejedno mogao da popusti pojas na sedištu i obući kako bi se oslobodio.

 Odnošenje tela
Odnošenje tela, Foto: Dejan Briza Alo

* Preminuo beloruski veslač Dmitri Riškevič

* Ronioci ga pronašli tek posle tri sata

* Očekivao je plasman na OI u Tokio

Beloruski paraveslač Dmitri Riškevič (33) preminuo je nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva u veslanju u austrijskom Linc-Otensheimu.

https://www.alo.rs/sport/ostali-sportovi/sampionski-start-odbojkasica-srbije-na-evropskom-prvenstvu-finska-razbijena-bugarke-cekamo-vas/248229/vest

Riškeviču se čamac u sredu oko 13 časova prevrnuo na treningu. Iako je spasilački brod odmah došao na mesto nesreće i veslač se tada još držao za brod pre nego što ga je pustio, unesrećenog nisu mogli da pronađu, pa su u pomoć pozvali ronioce.

Posle trosatne potrage Riškevičevo su telo pronašli u jezeru dubine oko dva i po metra u mutnoj vodi. Lekari su ga proglasili mrtvim na licu mesta.

Nejasno je kako je veslačevo telo potonulo jer se na čamcima paraveslača nalazi ponton, posebna naprava koja sprečava potapanje. Pokrenuta je istraga.

POSTAVIO NOVI SVETSKI REKORD! Biciklom dostigao brzinu od preko 280km/h!

Prema prvim izveštajima slomio se deo koji učvršćuje ponton za čamac, ali Riškevič je svejedno mogao da popusti pojas na sedištu i obući kako bi se oslobodio.

Riškevič se šest godina bavio veslanjem. Takmičio se u samcu, nastupio je na dva Svetska prvenstva i nadao se plasmanu na Paraolimpijske igre u Tokiju.

- Frapiran sam ovom strašnom tragedijom. Svi smo šokirani ovom vešću i mislim svi članovi paraolimpijskog pokreta s njegovom su porodicom, prijateljima, kolegama i Beloruskim paraolimpijskim odborom - rekao je predsednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Endrju Parsons.

BONUS VIDEO

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane šta očekuju od meča Partizan - Molde

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi