MMA, Bader - Emeljenko
Tanjug/AP
MMA, Bader - Emeljenko

Tanjug/AP

MMA, Bader - Emeljenko, Foto: Tanjug/AP

Poznati ruski MMA borac Fedor Emeljanenko poražen je u Belator 214 takmičenju, a umalo je morao da završi karijeru. Američki borac Rajan Bader nokautirao je Emaljenenka posle samo 35 sekundi levim krošeom, nakon čega je nastavio da ga udara dok sudija nije prekinuo borbu.

PROČITAJTE JOŠ:

Skoro deceniju nakon što je poslednji put bio šampion ovog takmičenja Emaljenenko je imao priliku da ga ponovo osvojio, ali borba za pojas se nije odvila onako kako je Rus planirao.

Ruski MMA borac je maltene na samom početku tuče nokautiran, a nedugo zatim i iznet iz kaveza i prevezen u bolnicu. Brojni mediji su preneli da je Emaljenenku karijera ugrožena, ali se on par dana kasnije oglasio putem Instagrama i objasnio celu situaciju.

"Osećam se dobro. Posekotina na oku nije bila duboka i juče sam ušiven. Mislim da ću se oporaviti za par nedejla. Zahvalan sam svima koji su me pripremili za ovo, koji su došli da me podrže i koji su se rano probudili kako bi gledali meč. Hvala vam na vašoj podršci i molitvama, i hvala Bogu", napisao je Emaljenenko.

Popularni "poslednji ruski imperator" se već jednom penzionisao, a mnogi su mu predložili da posle ovog bolnog poraza to ponovo učini. On je pred povratak potpisao ugovor sa organizacijom Belatora, koji je sada istekao, ali karijera ruskog borca, ako je suditi njegovim rečima, i dalje nije gotova.