Flojd Mejveder
Profimedia
Flojd Mejveder

Profimedia

Flojd Mejveder, Foto: Profimedia

 

Bivši šampion sveta u boksu Flojd Mejveder i UFC prvak Konor Mekgregor će 26. avgusta u Las Vegasu ukrstiti pesnice, a obojica će od ovog okršaja prihodovati najmanje 100 miliona dolara.

Amerikanac i Irac boksovaće 12 rundi u lakoj srednjoj kategoriji, do 69,8 kilograma, dok mediji spekulišu da bi njihova borba mogla da bude jedna od najskupljih u istoriji boksa. Sa svim zaradama i TV pravima, procenjuje se da bi okršaj ovih boraca ukupno mogao da vredi oko pola milijarde dolara. Razumljivo, jer je u pitanju sudar velikih šampiona.

Mejveder (40) bivši je bokserski šampion u pet kategorija i smatra se najboljim bokserom svoje generacije. On se vraća boksu posle dve godine, pošt se povukao nakon što je pobedio u svih 49 borbi. S druge strane ringa biće Mekgregor (28), koji nikada nije profesionalno boksovao, a novembra 2016. godine postao je šampion ultimat fajta. Okršaj fajtera zakazan je na inicijativu Irca, koji je morao da dobije boksersku licencu kako bi mogao da se sastane sa Amerikancem.

Konor Mekgregor

Profimedia

Konor Mekgregor, Foto: Profimedia

 

Pregovori o ovoj borbi trajali su neko vreme, a predsednik UFC Dejna Vajt s ponosom je konstatovao da je meč zakazan.

- Flojd Mejveder se okružio pametnim ljudima i postigli smo dogovor koji je gotovo bio nemoguć. Megregor je veliki zbog toga što želi da se bori sa svima, bilo gde, bilo kada. Pokušaće da nokautira Mejvedera, koji je uvek imao probleme sa levorukim bokserima. Kada Konor udari ljude, oni padnu. On je 100 odsto siguran da će pobediti, a ja sam odavno prestao da sumnjam u njega - poručio je Vajt.

Mekgregor je na društvenoj mreži potvrdio da će se 26. avgusta naći u ringu.

- Borba je zakazana - napisao je Irac.

Bivši šampion u boksu imao je jasniju poruku za svog rivala.

- Mekgregor nema šanse da pobedi - istakao je Mejveder.