Nikolić uručio poklon dres i medalju Brusu
Alo!/Marko Metlaš
Nemanja Cerovac brani tron

Beogradski maraton

Nemanja Cerovac brani tron, Foto: Beogradski maraton

Predviđeni vremenski uslovi, konačno, omogućavaju da se u noći između subote i nedelje (start u 1.30) Aerodromu "Nikola Tesla" održi jedinstveni sportski događaj - Druga trka "BEG Runway Run" u organizaciji "Beogradskog maratona" i "VINCI Airports Serbia", uz pokroviteljstvo Skupštine grada Beograda.

Na poletno sletnoj i rulnoj stazi aerodroma pojaviće se 1.000 takmičara, vrsnih srednjeprugaša i dugoprugaša predvođenih prošlogodišnjim pobednikom Nemanjom Cerovcem koji je izjavio da se na pisti osećao kao da leti.

Nikolić uručio poklon dres i medalju Brusu

Alo!/Marko Metlaš

Nikolić uručio poklon dres i medalju Brusu, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Andrija Mladenović, pomoćnik gradonačelnika konstatovao je da ova atraktivna trka važan događaj za aerodrom, za grad i turizam uopšte. 

- Zahvaljujem se aerodromu koji je izašao u susret ideji da se trči na pisti. Ovakve trke izazivaju veliku pažnju i čitav događaj će biti spektakularan - uveren je Mladenović.

Nikolas Brus, generalni direktor "VINCI Airports Serbia", zdušno i iskreno je stao iza čitavog događaja.
- Veliko je zadovoljstvo što smo stali uz "Beogradski maraton" i važno nam je što možemo da sarađujemo sa lokalnom zajednicom. Ovo će biti specifična, noćna trka, jedinstven događaj. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će i veliki broj zaposlenih na aerodromu trčati u noći između subote i nedelje. Nadam se, ravnopravno sa prošlogodišnjim pobednikom Nemanjom Cerovcem. Ovo je veliki izazov u organizacionom smislu, ubeđen sam da će na kraju svi biti zadovoljni - izjavio je Brus.

Cerovac i Mladenović odbrojavaju do početka trke

Alo!/Marko Metlaš

Cerovac i Mladenović odbrojavaju do početka trke, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Svi učesnici će pred trku morati da se "čekiraju", kao što to čine inače svi putnici, korisnici aerodromskih usluga. 

Dejan Nikolić, direktor "Beogradskog maratona" slikovito je objasnio da bi veliki broj učesnika (njih 1.000) te noći napunilo četiri džambo džeta. U noćnoj trci će pored proverenih trkača učestfvovati i zaposleni na Aerodromu "Nikola Tesla".