Armin Sinančević
Epa
Armin Sinančević

Epa

Armin Sinančević, Foto: Epa

Srpski atletičar Armin Sinančević nije uspeo da dođe do medalje u bacanju kugle pošto je u finalu Svetskog prvenstva u Dohi prestupio u sve tri serije!

PROČITAJTE JOŠ:

Amerikanac Džo Kovač je novi šampion sveta, pošto je poslednjoj seriji bacio hitac od 22,91 metar, dok je Novozelanđanin Tomas Volš od prve do poslednje serije imao zlato u rukama jer je bacio kuglu 22,90 metara, ali je na kraju završio sa bronzom. Rajan Krauzer je u šestoj seriji bacio kuglu 22,90 metara, što je bilo dovoljno za bronzu, sve tri medalje odlučene u razmaku od jednog centimetra!

U kvalifikacijama pre dva dana, posle fantastične prve serije u kojoj je bacio 20,48 metara, Sinančević je ostavio sve u šoku u drugoj seriji kada je kugla letela čak 77 centimetara dalje nego ikada pre u njegovoj karijeri a izmeren je - 21,51 metar!

Ovim hicem Sinančević je pretekao svog starijeg kolegu i uzora Asmira Kolašinca na drugom mestu večne liste srpskih kuglaša. 

Sinančević je izborio olimpijsku normu, pa će imati vremena da sledeće godine za bolji rezultat nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

BONUS VIDEO

Delije pevaju Olimpijakosu, a Grci Zvezdi