Novosadski maraton
Tanjug / Jaroslav Pap
Novosadski maraton

Tanjug / Jaroslav Pap

Novosadski maraton, Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Milan Dolga, jedan od organizatora, naveo je da će polumaraton trčati više od 1.200 takmičara iz 22 zemlje sveta, a da će specijalni gost Siniša Mali, biti ministar finansija u Vladi Republike Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Osim glavne trke (21,097 kilometara), takmičari će se nadmetati i u štafetnom polumaratonu i Trci zadovoljstva (šest kilometara), Frtaljmaratonu (10,5 kilometara), deonici za srednjoškolce i osnovce. Za one najmlađe, zakazana je Trka poletaraca (200 metara), kao i puzeća trka beba (četiri metra).

- Osim ministra finansija Siniše Malog, trčaće i general Željko Petrović, koji je redovni učesnik ove naše manifestacije. Biće još desetak ljudi iz Generalštaba, oko 150 starešina Vojske Srbije i isto toliko pripadnika MUP-a. Dolaze takmičari iz više od 22 države, a najviše je Slovenaca, Bosanaca i Rusa. Biće i učesnika iz Japana, Italije, Irske, Hrvatske i SAD, što daje broj od ukupno 105 stranaca. Novosadski polumaraton trčaće više od 1.200 takmičara - rekao je Dolga za „Alo!“.

Siniša Mali

Alo! / M. Metlaš

Siniša Mali, Foto: Alo! / M. Metlaš

Pobednicima sleduju prigodne nagrade - medalje i pehari.

- Rezultat Jaroslava Mušickog je i dalje neprikosnoven (1.3,46), dok je Olivera Jeftić 2002. godine na Novosadskom maratonu ostvarila šesti rezultat u svetu, čime je staza u Novom Sadu uvršćena među najbrže u Evropi - dodaje Milan Dolga.

Zabavni program biće organizovan na Trgu slobode i ispred Doma Vojske na Beogradskom keju.