Tijana Bošković
Printscreen / https://inside.cev
Tijana Bošković

Printscreen / https://inside.cev

Tijana Bošković, Foto: Printscreen / https://inside.cev

Dvadesetdvogodišnja reprezentativka naše zemlje sa trećeg vezanog velikog takmičenja vraća se sa zlatom oko vrata i peharom za najkorisnijeg igrača u torbi.

- Fenomenalno se osećam. Srećne smo zbog smo uspeha koji smo postigle i sjajnog dočeka koji su priredili naši navijači. U Turskoj smo osećali ogromnu podršku koja je dolazila iz naše zemlje i koja nam je puno značila da dođemo do medalje - počela je Tijana.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije bilo lako pred 14.000 navijača u srcu Ankare baciti na kolena tursku selekciju i odbraniti evropski tron.

- Trudile smo se da to što je dvorana bila puna nama bude dodatna motivacija da ih savladamo. Nije bilo nimalo lako igrati u toj atmosferi. Turska je imala zaista sjajnu podršku, što je njihovoj selekciji pomoglo da pruži onakvu partiju. Nismo pale pod pritiskom, držale smo se zajedno i na kraju smo uspele da odbranimo titulu.

Tijana je za nacionalni tim debitovala 2014. godine, a već sada za sebe može da kaže da je dosta toga uradila, što svedoče MVP priznanja.

- Naravno da mi znače individualne nagrade. Srećna sam zbog svakog tog priznanja, ali me ono i motiviše da još više napredujem.

Tijana Bošković

EPA/Tolga Bozoglu

Tijana Bošković, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

Odbojkašice su sa balkona obećale zlato, a korektor našeg tima ističe da ima još vremena do turnira u Tokiju.

- Ko je obećao? Ja ne - kroz smeh je počela Tijana, a onda dodala: - Nisam ništa pričala jer ne volim da prerano iznosim očekivanja. Sada ćemo malo da uživamo u evropskom zlatu i ogromnom uspehu koji smo postigle, a kada dođe vreme za to, onda ćemo razmišljati o Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO

Selektor Aleksandar Đorđević opširnije o teškim porazima protiv Španije i Argentine!