Srbija Zastava Srbije
Shutterstock
Vaterpolo Lopta za vaterpolo

Profimedia

Vaterpolo Lopta za vaterpolo, Foto: Profimedia

"U pregovorima smo oko potencijalne organizacije Evropskog prvenstva 2024. u Beogradu. Imali smo pozitivno iskustvo iz "Arene" pre četiri godine. S obzirom na to da je 2024. Olimpijska godina, neka naša ideja je da opet napravimo spektakl u kod kuće", rekao je gensek vaterpolo saveza.

Ukoliko dobijemo organizaciju, to će pomoći našim vaterpolistima u bici za Pariz, kao i popularizaciji sporta.

"Pomoglo bi i kvalifikovanjevaterpolista na OI 2024, ali i popularizaciji našeg sporta. Svesni smo da vaterpolo nije medijski propraćen sport i pažnja nam znači. To će biti predmet analize nekih narednih dana, ali verujem da ćemo moći!", rekao je Marijan.

Prepreka će biti i kandidature drugih država.

"Ukoliko se odlučimo na tu ideju, biće održano u beogradskoj "Štarkareni". Izrael i Italija su takođe izrazili želju za kandidaturu. Izrael je u pomalo podređenom položaju zbog geopolitičke situacije, ali imaju "Makabi arenu" i onisu ozbiljan konkurent. Dosta pažnje pridaju ženskom vaterpolu i rade puno na popularizaciji tog sporta. Nećemo se dati. Mi imamo uveravanja da ako se odlučimo na kandidaturu da ćemo je na kraju i dobiti", istakao je Marijan.

Čelniku vaterpolo Saveza se posebno dopala organizacija 34. EP koje se odigralo u novoj hali "Dunav Arena".

"Dunav Arena je fantastična, organizacija je na vrhunskom nivou. Moram da budem malo neskroman i da kažem da smo mi postavili standarde koji se dižu iz godine u godinu - rekao je Nemanja i dodao mogućnost sličnog objekta u Srbiji u godinama koje dolaze. - Trenutno smo u kontaktu sa predstavnicima vlastima u Beogradu i Srbiji, i postoji želja da se napravi nacionalni centar u Beogradu. Aktivno se radi na tome, ali kada budemo imali više informacija, pričaćemo više o tome"