Ultramaraton, Ada Ciganlija
Promo
Ultramaraton, Ada Ciganlija

Promo

Ultramaraton, Ada Ciganlija, Foto: Promo

Spektakularni dvodnevni događaj, najveći u ovom delu Evrope, okuplja trkačke supermene, koji se takmiče u ekstremnim disciplinama - ultramaratonu na 50 km, 50 milja i 100 km, kao i u ultramaratonu od šest, 12 i 24 sata.

Prvog dana je završen ultramaraton od šest sati. Poredak u muškoj konkurencuiji - ZLATO: Željko Končar, SREBRO: Srđan Mate, BRONZA: Edvard Halas. U konkurenciji dama, briljirali su - ZLATO: Verica Đorđević, SREBRO: Valentina Nejković, BRONZA: Bojana Marić. Pobednici svih kategorija biće poznati u nedelju.

S obzirom na to da učestvuje 120 trkača iz 21 zemlje, „Maraton maratona“ svrstavaju u jedno od najrespektabilnijih takmičenja ove vrste u svetu. Pored ultramaratonaca iz regiona, ali i Velike Britanije, Švajcarske, Italije, Poljske, Mađarske, Rumunije i brojnih drugih evropskih zemalja, na Adu su stigli trkači čak i s Novog Zelanda! Prva zvezda je, svakako, Španac Ivan Penalba Lopez, najbolji ultramaratonac sveta, koji je, svojevremeno, za 24 sata pretrčao rekordna 273 kilometara!

Najbrži ultramaratonac na Adi: Španac Lopez

Facebook

Najbrži ultramaratonac na Adi: Španac Lopez, Foto: Facebook

- „Maraton maratona“ je poseban po tome što se na Adi trenutno održavaju dva nacionalna prvenstva. Šampionat Srbije, naravno, ali i prvenstvo Makedonije. Bila je ideja da se u Beogradu održi i prvenstvo Hrvatske, ali taj događaj je iz nekog razloga otkazan. Međutim, njihovi takmičari, naši veliki prijatelji, ipak su došli u srpsku prestonicu da trče - kaže za „Alo!“ Boban Pantović, direktor „Maraton maratona“.

Ultramaratonci su se tokom trke okrepljivali vodom, čajem od đumbira, ali i posnom supom. Naravno, uz sokove su se osvežavali i voćem - jabukama, limunom, bananama, suvim grožđem, mandarinama. Na štandovima su mogli da se posluže posnom projom, slatkim i slanim pitama, specijalnim dvopecima premazanim maslinovim uljem. Zaslađivali su se crnom čokoladom, keksom, džemovima...

Svi ljubitelji trčanja moći će u narednom periodu, na portalu alo.rs i u print izdanju dnevnog lista "Alo!", da prate najzanimljivija dešavanja - u takmičarskoj konkurenciji, ali i sve što je vezano za rekreaciju.

Ostanite uz nas...