Čačak, polumaraton
Rina
Čačak, polumaraton

Rina

Čačak, polumaraton, Foto: Rina

Trke na pet, deset kilometara i polumaraton startovale su iz centra grada na Moravi.

Čačak, polumaraton

Rina

Slobodan Branković Foto: Rina

Slobodan Branković, direktor Srpskog Atletskog saveza kazao je da građani vole ovu aktivnost. Srpski atletski savez je u saradnji sa gradom Čačkom uz primenu svih mera organizovao ovaj događaj, ali ipak su izostale trke za dedzu i trka osoba sa invaliditetom.

- Vidi se veliki napredak i veliku želju za ovakvm načinom trčanja, treniranja, izuzetno mi je drago, kao čoveku iz atletike, kada vidim da narod voli da trči. To je jedan najosnovniji način da se zadrži zdravlje - rekao je Branković.

Čačak, polumaraton

Rina

Lazar Filipović, uspesni paratriatlonac i promoter polumaratona Foto: Rina

Kako se sportom sa izuzetnim uspehom bave i osobe sa invaliditetom , promoter ovog maratona je paratriatlonac Lazar Filipović.

- Mnogo mi je drago da se ovo organizuje, posebno što je pre tri godine ovo bilo nezamislivo da će se održati, pogotovo da Čačak dobije i državno prvenstvo u ovako jednoj velikoj disciplini Žao mi je što ove godine zbog čitave situacije sa virusom korona neće biti trka za najmlađe i trka za osobe sa invaliditetom, ali opet mislim da su ovde svi ljudi pobednici, bez obzira na rezultat i na plasman - rekao je Filipović.

Pročitajte još: