Američki fudbal
Boško Bunuševac
Američki fudbal

Miloš Rafailović Raf

Foto: Miloš Rafailović Raf

Koji tim je vaš favorit?

 

U Prvoj ligi Srbije učestvuju šest ekipa: Kragujevac Wild Boras, Vukovi Beograd, Beograd Blue Dragons, Novi Sad Wild Dogs, Jagodina Black Hornets i Banat Bulls.

Sezonu danas u Novom Sadu otvaraju ekipe Wild Dogs i Blue Dragons. Utakmica će se odigrati, bez prisustva publike, u 16:00 na stadionu Wild Dogs Kannel. 

Sistem takmičenja:

U ligaškom delu takmičenja, svaki tim igra protiv svakog tima jednokružno, bilo kao domaći tim, ili kao gostujući tim. Nakon završetka regularnog dela prvoplasirani i drugoplasirani tim se direktno plasiraju u finale, dok ostala četiri tima igraju wildcard po sistemu 3-6 i 4-5. Nakon odigranog wildcard-a, prvoplasirani tim dočekuje u polufinalu pobednika meča 4-5, a drugoplasirani pobednika meča 3-6.

U nedelju, u Beogradu i Kragujevcu, odigraće se preostale dve utakmice iz prvog kola.

Vukovi će u Beogradu dočekati ekipu Jagodina Black Hornets. Utakmica će se igrati na terenu KBRK na Adi u 14:30, takođe bez prisustva publike.

U Kragujevcu će se sastati ekipe Wild Boars i Banat Bulls. Oni će svoju utakmicu igrati u 15:30 na pomoćnom terenu kod stadiona "Čika Dača". Ova utakmica ima potencijal da bude i derbi prvog kola.

PROČITAJTE JOŠ: