Vaterpolisti
Alo/Marcel ter Bals
Vaterpolisti

Alo/Marcel ter Bals

Vaterpolisti, Foto: Alo/Marcel ter Bals

Vaterpolisti Srbije, eliminisani su u četvrtfinalu Evropa Kupa od reprezentacije Španije, koja je zasluženo slavila rezultatom 13:12 (5:4, 3:1, 3:4, 2:3), u interesantnoj utakmici u kojoj je Španija vodili od početka.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je bila jedino bolja u trećoj četvrtini koju je slavila sa 4:3, Španci su imali četiri peteraca pa se može reći da su se bolje prilagodili novim pravilima u vaterpolu! Evropa kup je prvi put kvalifikacioni za Svetsku ligu (SL), ali je naša reprezentacija kao domaćin obezbedila nastup u završnici( igra se u Beogradu od 18. do 23 juna). 

Napad sa igračem više traje 20 sekundi i da posle promašaja ne postoji popravni, već lopta odmah pripada protivniku. "Crvena furija" izvela je čak četiri peterca (Srbija nijedan), a to je doprinelo pravilo. "Unutar šest metara, svaki prekršaj s leđa na igračem koji ima loptu i kreće se prema suparničkom golu i pokušava da šutira - biće kažnjen petercem".

U poslednjih osam minuta smo videli pravu dramu, Srbija je smanjivala prednost Španaca koliko je mogla, u poslednjem napadu je čak imala šansu da dođe i do izjednačenja, ali je Andrija Prlainović bio neprecizan.

Na kraju, zaslužen trijumf Španije rezultatom 13:12, u polufinalnom duelu čekaju pobednika iz susreta Hrvatska – Grčka.