Ultramaraton
Promo
Šampioni: Arsić, Stoajnović, Kljajić, Knežević i Đorđević

Alo!/V. Marković

Šampioni: Arsić, Stoajnović, Kljajić, Knežević i Đorđević, Foto: Alo!/V. Marković

Posetioci izložbe mogu da uživaju i da se inspirišu uz fotografije snimljene tokom ultramaratonskih trka koje od 1977. godine organizuje Šri Činmoj Maraton Tim širom sveta.

Pročitajte još:

Ove fotografije prenose posebnu atmosferu sa ovih trka i duh istinskog samoprevazilaženja, meditativno raspoloženje naspram dinamizma akcije, kao i poruku da čak i kada se suočavamo sa velikim preprekama u sebi i svom okruženju, nikad ne treba da odustanemo u našim nastojanjima da unapredimo sebe kroz veru u sopstvene unutrašnje stvarnosti.

Pored Vlasinskog triatlona, Zimskog maratona u Nišu i Beogradskog ultramaratona na 6, 12 i 24 sata, zastupljene su i fotografije sa višednevnih trka koje se održavaju svake godine u Njujorku, kao i sa najduže sertifikovane drumske trke na svetu, Trke samoprevazilaženja na 3.100 milja (oko 5.000km).

Ultramaraton

Promo

Foto: Promo

Na nekoliko fotografija prikazani su članovi Šri Činmoj Maraton Tima u individualnim projektima samoprevazilaženja, poput preplivavanja Lamanša ili Severnog kanala.

Na izložbi je predstavljena i trka “Peace Run” - Trka Mira, koja je najmasovnija sportska mirovna manifestacija na svetu. Svake druge godine trkači iz različitih zemalja trče kroz skoro sve zemlje sveta i kontinente i na svom putu pronose poruku mira, prijateljstva i harmonije među ljudima, pozivajući lokalno stanovništvo i zajednice da pošalju svoju poruku i da daju svoj doprinos uspostavljanju mirnijeg i srećnijeg sveta za sve ljude na planeti Zemlji.
Na promociji knjige "Sport i meditacija" upriličen je i razgovor sa našim najistaknutijim ultramaratoncima Ajođanom Stojanovićem, Namitabom Arsićem, Angikarom Đorđevićem i Predragom Kneževićem.

Preporučujemo još:

U utorak, 12. marta (19 časova) biće održano predavanje “Spoljašnje i unutrašnje trčanje”. Predavanje je uvod u tehnike meditacije kao put do samoprevazilaženja i postizaja izuzetnih rezultata u sportu. Predavanje će držati ultramaratonac Predrag Knežević i Vjavasaja Goran Bojić.