Stević, Gajičić
bgblpress
Stević, Gajičić

bgblpress

Stević, Gajičić, Foto: bgblpress

Razlog dolaska srpskih bicklističkih asova su prestižni događaji "UCI Svjetsko prvenstvo Granfondo", "Trka kroz Srbiju" i trka "Beograd – Banjaluka", koja će biti održana u aprilu.

Stević, sportski direktor Svetskog prvenstva i nekadašnji amaterski svetski prvak i Gajičić, sportski direktor trka "Kroz Srbiju" i "Beograd – Banjaluka", ali i najbolji srpski biciklista svih vremena, sastaće se sa Vladimirom Kuvaljom, direktorom Biciklističkog saveza Republiske Srpske kako bi razgovarali o organizaciji pomenutih događaja. Za ponedeljak će planiran zajednički sastanak sa Sonjom Davidović, ministarkom porodice, omladine i sporta Republike Srpske u Vladi Republike Srpske u Banjaluci.

Ovaj sastanak je ocenjen kao bitan a biće i prilika da se organizatori velikih trka zahvale ministarki Davidović i Ministarstvu za podršku trkama koje su proglašene za manifestacije od značaja za Srbiju.

"Izuzetna mi je čast što jedni od najboljih srpskih biciklista svih vremena i priznata imena u svetu biciklizma Gajičić i Stević dolaze u Republiku Srpsku. Biće ovo prilika da razgovaramo o organizaciji predstojećih takmičenja, ali i o zajedničkim projektima biciklističkih saveza Srbije i Republike Srpske", rekao je Kuvalja.

Saradnja dva saveza je odlična, a iz Biciklističkog saveza Republike Srpske ističu zahvalnost Biciklističkom savezu Srbije, na čelu sa Brankom Banovićem, za podršku i uloženi trud da saradnja bude iz godine u godinu bolja.

Kuvalja, Stević i Gajičić će u ponedeljak obići i Gradišku, gde će razgovarati sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem o trci "Beograd – Banjaluka" i mogućnosti da ovaj grad bude startno mesto poslednje etape.

PROČITAJTE JOŠ: